Το Καλοκαιρινό αντάμωμα του 2024 των μελών και φίλων της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας, έγινε μια αγαπημένη συνήθεια που γίνεται πλέον επιβεβλημένη πράξη, κρίνοντας από την αθρόα προσέλευση των συνδαιτυμόνων.

Ήμασταν όλοι εκεί. Φίλοι από όλη την Μεσσηνία, από όλη την Ελλάδα που κάνουν τις διακοπές τους στην πατρίδα, αλλά κυρίως και από τις πέντε ηπείρους. Ομογενείς που η αγάπη για την γενέτειρα, τους συγγενείς που παραμένουν στα πάτρια εδάφη  και τις ομορφιές της Μεσσηνιακής Γη, τους φέρνει κάθε καλοκαίρι στην αγκαλιά της.

Η προσέλευση ήταν συγκινητική και  δημιουργεί την υποχρέωση στην Μεσσηνιακή Αμφικτυονία να ανανεώνει συνεχώς τις  δράσεις της,  για να έρχονται σε επικοινωνία οι απανταχού Μεσσήνιοι, αφού οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ένιωσαν σαν  να μην ξενιτεύτηκαν αλλά και τα παιδιά τους δεύτερης και τρίτης γενιάς ότι έχουν τις ρίζες τους εδώ.

Στον καλαίσθητο χώρο του εστιατορίου «Εσπέρια»  με εκλεκτό φαγητό και ευχάριστο περιβάλλον, ο Γραμματέας Παναγιώτης Μπαζίγος, του Συλλόγου Μανιατών και η Οργανωτική Γραμματέας Έφη Μπούνα, του Εκπολ. Συλλόγου Πυλίων εν Αθήναις «το Ναυαρίνο», συνεπικουρούμενοι, από τον Α΄ Αντιπρόεδρο Νίκο Μαύρο, Εκπρόσωπο αδελφότητος Μεσσηνίων ΚΑΝΑΔΑ ΜΟΝΤΡΕΑΛ, την Εκπρόσωπο Ευρώπης κ. Θεοδώρα Γιαννίτση, από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας,  τον κ. Φώτη Μαρκόπουλο Πρόεδρο του Συλλόγου Μεσσηνίων Ιλίου Αττικής, όλοι μέλη του Δ.Σ. του Συμβουλίου μας,  υποδεχτήκαμε  τις πολυπληθείς παρέες που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Παρέστησαν ο κ. Ηλίας Τριπόδης, Πρόεδρος των Μεσσηνίων της «Lowell», της  Αδελφοποιημένης με την Καλαμάτα πόλη της Μασαχουσέτης και ο κ. Δημήτριος Ματθαίος. Ο κ. Γιώργος Πολίτης εκπρόσωπος του Συλλόγου Βοστώνης «Πάμισος – Αμαλία», ο κ. Ηλίας Χρονόπουλος εκπρόσωπος του συλλόγου «Παπαφλέσσα» Σύδνεϋ,  η κ. Σοφία Παπαθεοδωρίδου εκπρόσωπος των Μεσσηνίων «Σουηδίας». Ο κ. Σπύρος Κατσιρέας, εκπρόσωπος της «Ελληνικής Κοινότητας Τασκένδης», η κ. Βασιλική Νικητοπούλου, καθηγήτρια Πανεπιστημίου Καΐρου, εκπρόσωπος της «Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου». Η κ. Αναστασία Κοπάνου, ο κ. Αριστείδης Κοσμόπουλος, ο κ. Πλυτάς και κ. Νικήτας Ξυγκόρος εκπρόσωποι από τον «Καναδά». Η κ. Πόλα Πολλάλη Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Πυλίων εν Αθήναις «Το Ναυαρίνο»,  η κ. Αμαλία Ρουτζούνη Πρόεδρος Συλλόγου «Μανιατών», η κ. Σοφία Δούση Πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου «Αθλητικός- Παράδεισος Καλαμάτας», ο κ. Βασίλης Λεμπέσης Πρόεδρος του συλλόγου «Παραλίας Βελίκας» η κ. Μαργαρίτα Πολυδούρη Πρόεδρος του Συλλόγου «Γυναικών Μικρομάνης», ο κ. Παναγιώτης Σάμιτας Πρόεδρος των Lion’s  Nestor Kalamata, ο κ. Παν. Μίντζιας Πρόεδρος του Συλλόγου «Ακρόπολη» ο κ. Στέλιος Μητσέας Πρόεδρος του Συλλόγου «Άγιος Νικόλαος» της Χαραυγής Αβίας,  η Αντιπεριφερειάρχης κ. Άννα Καλογεροπούλου, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Αναστασία Μπελογιάννη, η κ. Κέλλυ Μακροπούλου, Δ/ντρια Σχολής Ξένων Γλωσσών  και πολλοί άλλοι εκλεκτοί  φίλοι.

Ο πρόεδρος της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Αθ. Βασιλόπουλος και ο Συμπρόεδρος Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος χαιρέτισαν τους συνδαιτυμόνες  ένθερμα, και επαίνεσαν το έργο που επιτελεί η Αμφικτυονία με τις  δράσεις της, για τη σύσφιξη των απανταχού της γης Μεσσηνίων και  την ανάδειξη της Μεσσηνιακής πολιτιστικής κληρονομιάς στα πέρατα της γης.