ΠΡΑΚΤΙΚΟ 104

 

Σήμερα Κυριακή 7 Απριλίου 2024 και ώρα Ελλάδος 22:00  πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνεδρίαση με τον σύνδεσμο Zoom Meeting  μετά την από 05-04-2024 πρόσκληση του Προέδρου με τα  θέματα της Ημερήσιας Διάταξης.  Συμμετείχαν ο Α΄ Αντιπρ. κ. Νικόλαος Μαύρος, ο Β΄ Αντιπρ. κ. Παρασκευάς Σωτηρόπουλος,  η Εκπρόσωπος Ευρώπης κ. Δώρα ΓΙαννίτση, ο Γραμματέας κ. Παναγιώτης Μπαζίγος, ο Ταμίας κ. Παναγιώτης Λούτος και τα μέλη κ. Έφη Μπούνα και κ. Φώτιος Μαρκόπουλος και αποφάσισαν τα ακόλουθα:

  1. Μετά την επίσκεψη του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξάνδρειας κ.κ. Θεοδώρου στην Καλαμάτα, την ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη Καλαμάτας, την ενθρόνιση στην Μητρόπολη Ιππώνος  Αφρικής του Μεσσήνιου Μητροπολίτη κ.κ. Στεφάνου, εγκρίνουμε τη μετάβαση του Γραμματέα Παν. Μπαζίγου και της Οργανωτικής Γραμματέας κ. Έφης Μπούνα στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου  για να συνδεθεί η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία  με τις Ελληνικές Κοινότητες του Καϊρου και της Αλεξάνδρειας. Ως πρώτη συνεργασία θα προβληθεί η ταινία του Μπάμπη Τσόκα «Βίος και Πολιτεία του Αληθινού Ζορμπά». Εγκρίνουμε  δαπάνη εκ 1000 ευρώ για έξοδα μετακίνησης, διαμονής και προσφοράς δώρων στους εκεί επισήμους.
  2. Το θέμα της δημιουργίας Κοινωνικής Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ), θα το επανεξετάσουμε έχοντας περισσότερες πληροφορίες μετά την εισήγηση του Γραμματέα. Να αναζητηθεί έμπειρος διαχειριστής για να ενημερώσει το Διοικητικό Συμβούλιο σε επόμενη διαδικτυακή συνεδρίαση.
  3. Την πρόταση του μουσικού κ. Γ. Λυκούρα για υλοποίηση μουσικών παραστάσεων στη Μεσσηνία μελοποιημένων ποιημάτων Μεσσηνίων ποιητών, παραπέμπομε να την αναλάβει, δοκιμαστικά, το μέλος μας κ. Φώτης Μαρκόπουλος με το Μεσσηνιακό Σύλλογο Ιλίου Αττικής για να αξιολογήσουμε την πρόταση.
  1. Εξουσιοδοτούμε τον Ταμία κ. Παναγιώτη Λούτο να πραγματοποιήσει ανάληψη από το λογαριασμό της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας στην ΕΤΕ με IBAN GR 601102200000022029702606 του ποσού των 1.000 ευρώ για την κάλυψη των  δαπανών μετακίνησης και διαμονής των δύο μελών στην Αίγυπτο.

Γι’ αυτό συντάχθηκε αυτό το Πρακτικό, στάλθηκε ηλεκτρονικά στα μέλη, επιβεβαιώθηκε και υπογράφεται ως ακολούθως.

 

Ο Α΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ      Ο Β΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΥΡΟΣ       ΠΑΡ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ                   ΔΩΡΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ

 

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                              Ο ΤΑΜΙΑΣ

 

ΠΑΝΑΓ. ΜΠΑΖΙΓΟΣ                                          ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΟΥΤΟΣ

 

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                   ΤΟ ΜΕΛΟΣ

 

ΕΦΗ ΜΠΟΥΝΑ                                                  ΦΩΤΙΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ