ΠΡΑΚΤΙΚΟ 102

 

Σήμερα ημέρα Τετάρτη 15 Νοεμβρίου  2023 και ώρα Ελλάδος 22:00  πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνεδρίαση με τον σύνδεσμο Zoom μετά την από 108/13-11-2023 Πρόσκληση του Προέδρου με τα  θέματα της συνεδρίασης. Συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Αθανάσιος Βασιλόπουλος, Δήμαρχος Καλαμάτας, ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Νικόλαος Μαύρος, ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Παρασκευάς Σωτηρόπουλος,  ο Γραμματέας κ. Παναγιώτης Μπαζίγος, ο Ταμίας κ. Παναγιώτης Λούτος και τα μέλη κ. Έφη Μπούνα και κ. Φώτιος Μαρκόπουλος και αποφάσισαν τα ακόλουθα:

  1. Να εγκριθεί η Αίτηση του Προέδρου του Ελληνικού Κέντρου Πολιτισμού Τασκένδης του Ουζμπεκιστάν κ. Κώστα Πολίτη και ενταχθεί το Κέντρο ως νέο μέλος της Αμφικτυονίας.

2.Να εγκριθεί η Αίτηση του Μέλους της Ελληνικής Κοινότητας Καράκας της Βενεζουέλας κ. Ξένιας Μπάλα και ενταχθεί η Κοινότητα ως νέο μέλος της Αμφικτυονίας.

3.Να πραγματοποιηθεί η προβολή της ταινίας του Μπάμπη Τσόκα, «Η Δική μας Μαρία Κάλλας» στις 13 Δεκεμβρίου 2023 στο Pharae Palace Hotel  στην Καλαμάτα,  με συντονιστή το αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. κ. Παναγιώτη Σάμιτα  και σε συνεργασία με τη Λέσχη Lions «Καλαμάτας – Νέστωρ».

4.Να πραγματοποιηθεί η προβολή της ταινίας του Μπάμπη Τσόκα “Βίος και Πολιτεία του Αληθινού Γιώργη Ζορμπά “, σε συνεργασία με το Σύλλογο Μεσσηνίων Ιλίου μετά από πρόταση του μέλους μας κ. Φώτη Μαρκόπουλου την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 στο Δήμο Ιλίου.

5.Να πραγματοποιηθεί η προβολή της ταινίας του Μπάμπη Τσόκα «Η Δική μας Μαρία Κάλλας» με πρωτοβουλία του μέλους μας κ. Κέλλυς Μακροπούλου στη Γενεύη σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα.

6.Να επικαιροποιηθεί  η απόφαση με αριθμό 7 του Πρακτικού 97 της 7ης/10/2022: «Εγκρίνουμε τη δαπάνη 3.000 ευρώ για φιλοξενία του  σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα και άλλων συντελεστών, οι οποίοι θα συμμετέχουν σε γυρίσματα στη Μεσσηνία, της νέας ταινία του Μπάμπη Τσόκα «Θυσία».

7.Εξουσιοδοτούμε τον  Ταμία κ. Παναγιώτη Λούτο να πραγματοποιήσει ανάληψη από το λογαριασμό στην ΕΤΕ της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας IBAN GR 601102200000022029702606 του ποσού των 3.000 ευρώ για την κάλυψη της ανωτέρω δαπάνης.

  1. Να επανεξετάσουμε την πρόταση για την οργάνωση κοπής πίττας με φιλανθρωπικό χαρακτήρα στην Καλαμάτα για τον Ιανουάριο του 2024.

9.Το μέλος κ. Φώτιος Μαρκόπουλος πρότεινε στις καλοκαιρινές μας εκδηλώσεις, τις χρονιές που δεν θα έχουμε συνέδρια να τιμούμε επιφανείς Μεσσήνιους.

Γι’ αυτό συντάχθηκε αυτό το Πρακτικό, στάλθηκε ηλεκτρονικά στα μέλη, επιβεβαιώθηκε και υπογράφεται ως ακολούθως.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο Α΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο Β΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΘ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ                       ΝΙΚ. ΜΑΥΡΟΣ                                    ΠΑΡ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΗΠΑ                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                              Ο ΤΑΜΙΑΣ

 

ΒΑΓΓ.ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ                      ΠΑΝΑΓ. ΜΠΑΖΙΓΟΣ                         ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΟΥΤΟΣ

ΤΟ ΜΕΛΟΣ                                    ΤΟ ΜΕΛΟΣ

 

ΕΦΗ ΜΠΟΥΝΑ                  ΦΩΤΙΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ