ΠΡΑΚΤΙΚΟ 97ο

Σήμερα Τετάρτη 12 Οκτωβρίου και ώρα  Ελλάδας 22:00, σε κοινή διαδικτυακή συνεδρίαση στην πλατφόρμα ΖΟΟΜ, συνδέθηκαν μετά από την με αριθμό 75 της 8ης Οκτωβρίου 2022, Πρόσκληση του Προέδρου κ. Βασίλειου Καπέλιου, Αντιπεριφερειάρη Μεσσηνίας για συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου: Ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Νικόλαος Μαύρος από το Μόντρεαλ, ο Β’  Αντιπρόεδρος κ.  Παρασκευάς Σωτηρόπουλος από την Αδελαίδα, η εκπρόσωπος της Ευρώπης κ. Δώρα Γιαννίτση από τη Μόσχα, ο Γραμματέας κ. Παν. Μπαζίγος, Ο Ταμίας κ. Παν. Λούτος και τα μέλη  κ. Έφη Μπούνα και κ. Μαρία Λιακάκη για να συζητήσουν και αποφασίσουν στα θέματα της Πρόσκλησης και ελήφθησαν οι ακόλουθες αποφάσεις:

 

  1. Να συμμετάσχουμε και προωθήσουμε την έκθεση και τις εκδηλώσεις «Σμύρνη 100 χρόνια αναμνήσεις» που μαζί με τους συν-διοργανωτές μας παρουσιάζονται στη Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλαμάτας  μέχρι τις 25 Νοεμβρίου 2022.
  2. Να στηρίζουμε την προβολή της ταινίας του Μπάμπη Τσόκα στην Αδελαίδα  στις 22 Οκτωβρίου 2022 «Βίος και Πολιτεία του Πραγματικού Γιώργη Ζορμπά» που διαχειρίζεται ο Β’ Αντιπρόεδρος κ. Παρασκευάς Σωτηρόπουλος και στο Μόντρεαλ, το Νοέμβριο του 2022, που διαχειρίζεται ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Νικόλαος Μαύρος.
  3. Εγκρίνουμε το ποσό των 200 ευρώ για τις προβολές της ταινίας του Ζορμπά στην Πύλο και Κορώνη, προς το Δημιουργικό Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου για τα έξοδα προβολής.
  4. Εγκρίνουμε τη συμμετοχή μας στη δημιουργία και τοποθέτηση των μαρμάρινων προτομών του Παπαφλέσσα στη θέση «Ταμπούρια» στη Φλεσσιάδας Μεσσηνίας σε συνεργασία με το Δήμο Πύλου-Νέστορος και το Νέο Ηράκλειο σε συνεργασία με το Μεσσηνιακό Σύλλογο «Παπαφλέσσας» του Δήμου Νέου Ηρακλείου Αττικής, με το ποσό των 5.000 ευρώ.
  5. Εγκρίνουμε τη δαπάνη με το ποσό των 2.000 ευρώ, για οργάνωση εκδήλωσης στις 2 Δεκεμβρίου 2022, στα εκατόχρονα γέννησης της Μαρίας Κάλλας σε συνεργασία με τους Δήμους Καλαμάτας και Οιχαλίας, το Μουσείο Σχολείο Καλαμάτας «Μαρία Κάλλας», τα Μέσα Ενημέρωσης, τους συλλόγους των Αποφοίτων Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας  «Μαρία Κάλλας», την «Ένωση Φίλων Μαρίας Κάλλας» και άλλους σχετικούς φορείς, στην οποία θα περιλαμβάνονται: Ανάρτηση Γίγαντο-φωτογραφίας της Μαρίας Κάλλας στην νότια πλευρά της Πολυκατοικίας, οδός Αριστομένους 36, ορατής από την Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας και ακόμα πραγματοποίηση Έκθεσης,  τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Καλαμάτας, Καλλιτεχνών και διανομής φωτογραφιών της Μαρίας Καλαμάτας στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Πλατείας της Καλαμάτας στα οποία θα προτείνουμε την ώρα των εκδηλώσεων να εκπέμπουν αποσπάσματα με τη φωνή της Μαρίας Κάλλας.
  6. Εγκρίνουμε τη δαπάνη 2.000 ευρώ για την κάλυψη των δαπανών στην πραγματοποίηση προβολών -Πρεμιέρων της ταινίας του Μπάμπη Τσόκα «Βίος και Πολιτεία του Πραγματικού Γιώργη Ζορμπά» στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, σε άλλες πόλεις της Ελλάδος σε συνεργασία με τους συλλόγους μας και άλλους  φορείς.
  7. Εγκρίνουμε τη δαπάνη 3.000 ευρώ για φιλοξενία του σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα και άλλων συντελεστών οι οποίοι θα συμμετέχουν σε γυρίσματα στη Μεσσηνία, της νέας ταινία του Μπάμπη Τσόκα «Θυσία».
  8. Εξουσιοδοτούμε τον Ταμία κ. Παναγιώτη Λούτου να πραγματοποιήσει ανάληψη από το λογαριασμό στην ΕΤΕ της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας IBAN GR 5601102200000022029702606 των ανωτέρω ποσών για την κάλυψη των ανωτέρω δαπανών.

Γι’ αυτό συντάχθηκε αυτό το Πρακτικό, στάλθηκε ηλεκτρονικά στα μέλη, επιβεβαιώθηκε και υπογράφεται ως ακολούθως.

 

Ο Α ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ              Ο Β ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ            Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΥΡΟΣ     ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ        ΔΩΡΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ

 

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                    Ο ΤΑΜΙΑΣ                   ΤΟ ΜΕΛΟΣ                  ΤΟ ΜΕΛΟΣ

 

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΖΙΓΟΣ   ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΟΥΤΟΣ   ΕΦΗ ΜΠΟΥΝΑ    ΜΑΡΙΑ ΛΙΑΚΑΚΗ