ΠΡΑΚΤΙΚΟ 94ο, 

Στην Καλαμάτα σήμερα, Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα  Ελλάδας 11:00, στον 4ο Όροφο και την Αίθουσα Παναγιώτης Φωτέας, του Διοικητηρίου Καλαμάτας οδό ψαρών 15 και στον διαδικτυακό σύνδεσμο ΖΟΟΜ, (Join Zoom Meeting) https://us02web.zoom.us/j/8411520539?pwd=UFNEQXY1c0V2TC96MitnYlNidVVmdz09 προσήλθαν σε συνεδρίαση με βάση την με αριθμό 4/8-02-2022 Πρόσκληση του Προέδρου οι: Ο Πρόεδρος της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας κ. Στάθης Αναστασόπουλος, ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Βασίλειος Καπέλιος, ο Γραμματέας κ. Παναγιώτης Μπαζίγος, ο Ταμίας κ. Παναγιώτης Λούτος και το μέλος κ. Έφη Μπούνα και διαδικτυακά η Εκπρόσωπος στην Ευρώπη κ. Θεοδώρα Γιαννίτση και το μέλος κ. Μαρία Λιακάκη και αποφάσισαν:  Villae

  1. Την ανάληψη της θέσης του Προέδρου στη Μεσσηνιακή Αμφικτυονία, λόγω των αλλαγών που έγιναν στα αξιώματα των Αντιπεριφερειαρχών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, από τον νέο Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Βασίλειο Καπέλιο, σύμφωνα με το άρθρο 6.2 του Καταστατικού της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας.
  2. Την πραγματοποίηση διαδικτυακής ομιλίας, στα πλαίσια των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, από τον Πρόεδρο του Συλλόγου «Φίλων Κάστρου Μεθώνης» κ. Αντώνιο Τσιρίγο, την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου και ώρα Ελλάδος 22:00.
  3. Τη συνέχιση διαδικτυακών ομιλιών.
  4. Την αποδοχή Πρόσκλησης για συνεργασία από τη Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλαμάτας-Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης με θέμα: «Σμύρνη- Τα 100χρονα από την Μικρασιατική Καταστροφή».
  5. Τη φιλοξενία του σκηνοθέτη κ. Μπάμπη Τσόκα και των εθελοντών στα γυρίσματα στη Μεσσηνία της νέας κινηματογραφικής παραγωγής του, με θέμα τη «Θυσία» που σχετίζεται και με τη Μικρασιατική καταστροφή.
  6. Τη συνεργασία, για την ολοκλήρωση της Αδελφοποίησης της Μεσσήνης και ενδεχομένως και της Καλαμάτας με τη Messina της Ιταλίας και με συμμετοχή και της Ελληνικής Κοινότητας Στενών Μεσσήνης, στην οποία Πρόεδρος είναι ο κ. Δανιήλ Μακρής.
  7. Την εξουσιοδότηση του Ταμία κ. Παναγιώτη Λούτου να πραγματοποιήσει ανάληψη από το λογαριασμό στην ΕΤΕ της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας IBAN GR 5601102200000022029702606 του ποσού των τριών χιλιάδων  (3.000) ευρώ, για κάλυψη των αναγκών μας στη συνεργασία με τη Λαϊκή Βιβλιοθήκη και τη φιλοξενία του σκηνοθέτη κ. Μπάμπη Τσόκα.

Γι’ αυτό συντάχθηκε αυτό το Πρακτικό, στάλθηκε ηλεκτρονικά στα μέλη, επιβεβαιώθηκε και υπογράφεται ως ακολούθως.

 

Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

 

           

 ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΠΕΛΙΟΣ                                   ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ   

 

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                     Ο ΤΑΜΙΑΣ                   Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

 

 

ΠΑΝΑΓ. ΜΠΑΖΙΓΟΣ          ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΟΥΤΟΣ       ΔΩΡΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ 

                                                  

ΤΟ ΜΕΛΟΣ                              ΤΟ ΜΕΛΟΣ     

           

 

ΕΦΗ ΜΠΟΥΝΑ                         ΜΑΡΙΑ ΛΙΑΚΑΚΗ