ΠΡΑΚΤΙΚΟ 93ο

Στην Καλαμάτα σήμερα, 1 Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:00, στην Αίθουσα Παναγιώτη Φωτέα στον 4ο Όροφο του Διοικητηρίου Καλαμάτας, οδός Ψαρών 15 στην Καλαμάτα, προσήλθαν για συνεδρίαση, μετά τις αρχαιρεσίες της 28ης Αυγούστου 2021, που έγιναν στην COSTA NAVARINO του Δήμου Τριφυλίας, τα νεοεκλεγέντα  μέλη της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας: ο κ. Ευστάθιος Αναστασόπουλος Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, ο κ. Αθανάσιος Βασιλόπουλος Δήμαρχος Καλαμάτας,  ο κ. Νικόλαος Μαύρος, ο κ. Ευάγγελος Σπυρόπουλος, ο κ. Παναγιώτης Μπαζίγος, και η κ. Έφη Μπούνα

Ενώ διαδικτυακά συμμετείχαν στη συνεδρίαση ο κ. Παρασκευάς Σωτηρόπουλος από την Αδελαϊδα (Αυστραλία), η κ. Θεοδώρα Γιαννίτση από τη Μόσχα (Ρωσία), …..

ο κ. Παναγιώτης Λούτος ο, , για να συγκροτηθούν σε σώμα και να αποφασίσουν για τη λειτουργία της Μ.Α. Απουσίαζαν λόγω κωλύματος οι κυρίες Ιουλία Τσαρίδη, Μαρία Λιακάκη και Πηνελόπη Λαμπούση.

Μετά την παράδοση της προεδρίας από τον μέχρι πρότινος πρόεδρο,  Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Αθανάσιο Βασιλόπουλο στον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Ευστάθιο Αναστασόπουλο  το προεδρείο συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:

  1. Τη θέση του Προέδρου καταλαμβάνει ex officio o Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Ευστάθιος Αναστασόπουλος.
  2. Τη θέση του Συμπροέδρου καταλαμβάνει ex officio ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ Αθανάσιος Βασιλόπουλος.
  3. Τη Θέση του Α’ Αντιπροέδρου καταλαμβάνει ο κ. Νικόλαος Μαύρος, του Συλλόγου ………………………………………………… -Καναδά.
  4. Τη θέση του Β΄ Αντιπροέδρου καταλαμβάνει ο κ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ του Συλλόγου Πυλίας Νότιας Αυστραλίας, Αδελαϊδα.
  5. Τη θέση του εκπροσώπου των ΗΠΑ καταλαμβάνει ο κ. Ευάγγελος Σπυρόπουλος, εκπρόσωπος του Συλλόγου «Υπαπαντή του Σωτήρος» στη Βοστώνη.
  6. Τη θέση του εκπροσώπου στην Ευρώπη καταλαμβάνει η κ. ΘΕΟΔΩΡΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ, Διευθύντρια του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας.
  7. Τη θέση του Γραμματέα καταλαμβάνει ο κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΖΙΓΟΣ του Συλλόγου «Μανιατών».
  8. Τη θέση του Ταμία καταλαμβάνει ο κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΟΥΤΟΣ, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Τριφυλίας.
  9. Τη Θέση του Οργανωτικού Γραμματέα καταλαμβάνει η κ. ΕΦΗ ΜΠΟΥΝΑ Γεν. Γραμματέας του Εκπολιτιστικού  Συλλόγου Πύλου το «Ναυαρίνο» με αρμοδιότητες Οργάνωσης του Μητρώου Μελών της Αμφικτυονίας.
  10. Τη θέση του Μέλους καταλαμβάνει η κ. ΛΙΑΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Συνδέσμου Τριφυλίας και Πρόεδρος του Συνδέσμου Σιδηροκαστριτών Τριφυλίας με αρμοδιότητα τον Πολιτισμό, ιδιαιτέρως στα θέματα που αφορούν την ιστορία και την αρχαιολογία στη Μεσσηνία.
  11. Τη θέση του Μέλους καταλαμβάνει η κ. ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΛΑΜΠΟΥΣΗ του Παμμεσσηνιακού Συνδέσμου Πατρών ο «Παπαφλέσσας» με  αρμοδιότητες στον Πολιτιστικό και Ανθρωπιστικό Τομέα και στις Δημόσιες Σχέσεις.

Μετά από την συγκρότηση σε σώμα πάρθηκαν ομόφωνα οι ακόλουθες αποφάσεις:

  1. Να συνεχιστούν οι εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνικής Επανάστασης.
  2. Παρέχεται η δυνατότητα στα μέλη του Δ.Σ. να εκπροσωπούν τη Μ. Αμφικτυονία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μετά από συνεννόηση με τον Πρόεδρο.
  3. Να ενημερώνονται και καλούνται στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. τα ιστορικά στελέχη των προηγούμενων Διοικητικών Συμβουλίων και μέλη τα οποία επιδεικνύουν ενδιαφέρον για τις δράσεις της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας στους οποίους θα ανατίθενται και ρόλοι.
  4. Εξουσιοδοτούμε τον Ταμία της Μ.Α. κ. Παναγιώτη Λούτο, να πραγματοποιεί αναλήψεις από τον Τραπεζικό Λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας 220/27026-26 της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο θα προσδιορίζει το λόγο και  το ύψος της δαπάνης. Σε περίπτωση κωλύματος του ταμία το Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί να εξουσιοδοτεί με απόφασή του, άλλο μέλος του Δ.Σ. να πραγματοποιήσει κάποια ανάληψη.
  5. Ο Ταμίας κ. Παναγιώτης Λούτος μπορεί να κρατά εις χείρας μέχρι του ποσού των 2.000 ευρώ, για αντιμετώπιση τρεχόντων εξόδων.

Για το σκοπό αυτό συντάχτηκε το παρόν Πρακτικό και υπογράφεται ως ακολούθως.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Η Συμπρόεδρος                     Ο Α’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ευστάθιος Αναστασόπουλος Αθανάσιος Βασιλόπουλος          Νικόλαος Μαύρος

Ο Β΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ              Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Παρασκευάς Σωτηρόπουλος      Θεοδώρα Γιαννίτση               Παναγιώτης Μπαζίγος

Ο ΤΑΜΙΑΣ                   ΤΟ ΜΕΛΟΣ                  ΤΟ ΜΕΛΟΣ                  ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Παναγιώτης Λούτος    Έφη Μπούνα               Μαρία Λιακάκη Πηνελόπη Λαμπούση