ΠΡΑΚΤΙΚΟ 96ο

Σήμερα Παρασκευή 10 Ιουνίου και ώρα  Ελλάδας 23:00, σε κοινή διαδικτυακή συνεδρίαση στην πλατφόρμα ΖΟΟΜ, συνδέθηκαν μετά από την με αριθμό 26 της 9ης Ιουνίου 2022, Πρόσκληση του Προέδρου: ο Β Αντιπρόεδρος κ.  Παρασκευάς Σωτηρόπουλος από την Αδελαίδα, ο Γραμματέας κ. Παν. Μπαζίγος, Ο Ταμίας κ. Παν. Λούτος και τα μέλη  κ. Έφη Μπούνα, κ. Μαρία Λιακάκη και κ. Πηνελόπη Λαμπούση ενώ ο Πρόεδρος κ. Βασίλειος Καπέλιος Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, ο Α΄ Αντιπρόεδρος από το Μόντρεαλ κ. Νικόλαος Μαύρος και η εκπρόσωπος της Ευρώπης κ. Δώρα Γιαννίτση από τη Μόσχα μετέφεραν τα μηνύματα ότι μελέτησαν τα θέματα της συνεδρίασης   τα οποία αποδέχονται και ελήφθησαν οι ακόλουθες αποφάσεις.

  1. Να μην πραγματοποιήσουμε στον παρόντα χρόνο την τραγωδία  «ΠΕΡΣΕΣ» του Λυκείου Κιλκίς στην Θεσσαλονίκη.
  2. Να πραγματοποιηθεί η τραγωδία «ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ» του Λυκείου Βροντάδου, στις 10 και 11 Ιουλίου στη Χίο και η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία να αναλάβει το κόστος για τα φωτιστικά και ηχητικά που ανέρχονται  στα 900 ευρώ +ΦΠΑ.
  3. Να πραγματοποιηθούν τρεις παραστάσεις της κωμωδίας του Αριστοφάνη «ΒΑΤΡΑΧΟΙ» του Κολλεγίου Ψυχικού  η 1η, στις 22 Ιουνίου και ώρα 21:30, σε συνεργασία με το Μεσσηνιακή Ένωση Β. Προαστείων Αττικής, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Κηφισιάς «Βίλα Ε. Δροσίνη» Δ/νση: Δημητρίου Κυριακού και Αγίων Θεοδώρων, Κηφισιά. Η 2η την Παρασκευή 24 Ιουνίου και ώρα 20:00  σε συνεργασία με το Σύλλογο Μεσσηνίων «Ο ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ» Νέου Ηρακλείου, στο Θέατρο  του Νέου Ηρακλείου Αττικής, οδός Κουντουριώτη 18Α και Νεότητας και η 3η, την Κυριακή 26 Ιουνίου και ώρα 20:30 σε συνεργασία με το Σύλλογο Πελοποννησίων Γαλατσίου, στην  αυλή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαλατσίου, οδός Λεωφ. Γαλατσίου. 86. Η Αμφικτυονία θα επιβαρυνθεί με τη μετακίνηση των μαθητών του Κολεγίου, τα φωτιστικά και ηχητικά, όπου, δεν θα τα εξασφαλίσουν οι σύλλογοι από τους Δήμους. Το κόστος για τις εκδηλώσεις αυτές εκτιμώνται περίπου στια 2.000 ευρώ μαζί με τις αφίσες και δύο αναμνηστικές πλακέτες που θα δοθούν στα σχολεία.
  4. Στην πρόσκληση του Συλλόγου μας  Μακεδονίας-Θράκης, για την  Τελετή Μνήμης στη Θεσσαλονίκη στις 18/6/22, του Μεσσήνιου Εθνικού Ήρωα  «Καπετάν Άγρα», τη Μεσσηνιακή Αμφικτυονία θα εκπροσωπήσει το μέλος του Δ.Σ. κ. Μαρία Λιακάκη. Επίσης ο Γραμματέας κ. Παναγιώτης Μπαζίγος και ο Ταμίας Παν. Λούτος Θα εκπροσωπήσουν τη Μεσσηνιακή Αμφικτυονία στη Χίο στις παρατάσεις της «Λυσιστράτης».
  5. Εξουσιοδοτούμε τον Ταμία κ. Παναγιώτη Λούτου να πραγματοποιήσει ανάληψη από το λογαριασμό στην ΕΤΕ της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας IBAN GR 5601102200000022029702606 του ποσού των δύο   χιλιάδων  (2.000) ευρώ, για κάλυψη των ανωτέρω δαπανών.

Γι’ αυτό συντάχθηκε αυτό το Πρακτικό, στάλθηκε ηλεκτρονικά στα μέλη, επιβεβαιώθηκε και υπογράφεται ως ακολούθως

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο Α ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο Β ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΠΕΛΙΟΣ                    ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΥΡΟΣ       ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

 

Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                              Ο ΤΑΜΙΑΣ

 

ΔΩΡΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ                             ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΖΙΓΟΣ              ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΟΥΤΟΣ

ΤΟ ΜΕΛΟΣ                          ΤΟ ΜΕΛΟΣ                                          ΤΟ ΜΕΛΟΣ

ΕΦΗ ΜΠΟΥΝΑ                  ΜΑΡΙΑ ΛΙΑΚΑΚΗ                              ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΛΑΜΠΟΥΣΗ