ΠΡΑΚΤΙΚΟ 98ο, 

Στην Καλαμάτα σήμερα, Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023 και ώρα  Ελλάδας 14:00, στην Αίθουσα Συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, στην πρώην Σχολή Παπαφλέσσα της Καλαμάτας, οδός Κρήτης 13 και στο σύνδεσμο Join Zoom Meeting Time: Mar 6, 2023 02:00 PM Athens https://us02web.zoom.us/j/87398723538?pwd=RXlScEJJc0FDa0RSWWZySnZ0MVN3QT09

προσήλθαν σε συνεδρίαση με βάση την με αριθμό 21/1-03-2023 Πρόσκληση του Προέδρου οι: Ο Πρόεδρος της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Βασίλειος Καπέλιος, ο Νέος Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Ανδρέας Τσουκαλάς, ο  Γραμματέας κ. Παναγιώτης Μπαζίγος, ο Ταμίας κ. Παναγιώτης Λούτος και διαδικτυακά ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Παρασκευάς Σωτηρόπουλος και τα μέλη κ. Έφη Μπούνα και κ. Μαρία Λιακάκη και αποφάσισαν τα ακόλουθα:

  1. Επικυρώνουν την ανάληψη της θέσης του Προέδρου στη Μεσσηνιακή Αμφικτυονία, λόγω των αλλαγών που έγιναν στα αξιώματα των Αντιπεριφερειαρχών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο νέο Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Ανδρέα Τσουκαλά, σύμφωνα με το άρθρο 6.2 του Καταστατικού της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας.
  2. Να πραγματοποιηθεί το 15ο Τακτικό Συνέδριο και η Γενική Συνέλευση μετά αρχαιρεσιών στο COSTA NAVARINO το Σάββατο 5 Αυγούστου 2023. Στο συνέδριο αυτό να αναζητηθεί για να τιμηθεί επιφανής Μεσσηνιακή Προσωπικότητα, να προσκληθεί ο Δήμαρχος της αδελφοποιημένης πόλης West Torrens κ. Michael Coxon της Αυστραλίας και να εξεταστεί το ενδεχόμενο στη Γενική Συνέλευση να κατατεθεί πρόταση από το Δ.Σ. για τροποποίηση του Καταστατικού.
  3. Να παραστούν τα μέλη του Δ.Σ. στην πρόσκληση του Κολλεγίου Αθηνών στην θεατρική παράσταση σχετική με αποδήμους, την 1η Απριλίου, στο σχολείο και να εισηγηθούν τη δυνατότητα επανάληψης της παράστασης στην Αττική σε συνεργασία της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας και με Μεσσηνιακούς Συλλόγους μας στην Αττική.
  4. Να προβάλει ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Νικόλαος Μαύρος την ταινία μας «ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΓΙΩΡΓΗ ΖΟΡΜΠΑ» στο Μόντρεαλ και Καναδά σε συνεργασία με τη Μεσσηνιακή Αμφικτυονία. Τα δε όποια έσοδα να διατεθούν για υποστήριξη της Ελληνικής Γλώσσας.
  5. Να συμμετάσχουμε στις εκδηλώσεις τοποθέτησης των Μαρμάρινων νέων μαρμάρινων προτομών του Παπαφλέσσα στα Ταμπούρια Φλεσσιάδος Μεσσηνίας και Νέο Ηράκλειο Αττικής.
  6. Τα υπόλοιπα θέματα της πρόσκλησης αναβάλλονται ι λόγω εκτάκτων αναγκών.

Γι’ αυτό συντάχθηκε αυτό το Πρακτικό, στάλθηκε ηλεκτρονικά στα μέλη, επιβεβαιώθηκε και υπογράφεται ως ακολούθως.

 

Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

 

           

 ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ                                  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΠΕΛΙΟΣ                       

 

Ο Β ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                     Ο ΤΑΜΙΑΣ                  

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ         ΠΑΝΑΓ. ΜΠΑΖΙΓΟΣ          ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΟΥΤΟΣ        

                                                  

ΤΟ ΜΕΛΟΣ                              ΤΟ ΜΕΛΟΣ     

           

 

ΕΦΗ ΜΠΟΥΝΑ                         ΜΑΡΙΑ ΛΙΑΚΑΚΗ