ΠΡΑΚΤΙΚΟ 103

 

Σήμερα Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα Ελλάδος 22:00  πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνεδρίαση με τον σύνδεσμο Zoom Meeting  μετά την από 21/26-02-2024 πρόσκληση του Προέδρου με τα  θέματα της Ημερήσιας Διάταξης.  Συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Αθανάσιος Βασιλόπουλος, Δήμαρχος Καλαμάτας, Ο Συμπρόεδρος Ευστάθιος Αναστασόπουλος, ο Α΄ Αντιπρ. κ. Νικόλαος Μαύρος, ο Β΄ Αντιπρ. κ. Παρασκευάς Σωτηρόπουλος,  η Εκπρόσωπος Ευρώπης κ. Δώρα ΓΙαννίτση, ο Γραμματέας κ. Παναγιώτης Μπαζίγος, ο Ταμίας κ. Παναγιώτης Λούτος και τα μέλη κ. Έφη Μπούνα και κ. Φώτιος Μαρκόπουλος και αποφάσισαν τα ακόλουθα:

  1. Ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Ευστάθιος Αναστασόπουλος, αναλαμβάνει από σήμερα καθήκοντα  Συμπροέδρου (Άρθρ. 6.2. Καταστατικού)
  2. Το μέλος μας  Φώτιος Μαρκόπουλος, αναλαμβάνει την υποχρέωση να φέρει ολοκληρωμένη την πρόταση του μουσικού από τη Μεσσήνη Γιώργου Λυκούρα, να παρουσιάσει με το συγκρότημα του ποιήματα Μεσσηνίων ποιητών, στο Μεσσηνιακό κοινό.
  3. Εγκρίνεται η οικονομικότερη προσφορά για προγενέστερη απόφασής μας για εκτύπωση της ομιλίας τ. Προέδρου της Δημοκρατίας, στο συνέδριο μας τον Αύγουστο του 2023 για 500 αντίτυπα μετά από έρευνα με κόστος μικρότερο τον 1000 ευρώ.
  4. Έγκριση επιπλέον δαπάνης για τα γυρίσματα της ταινίας του Μπάμπη Τσόκα μαζί με την τιμητική εκδήλωση κατά 600 ευρώ.
  5. Να εκπροσωπήσει τη Μεσσηνιακή Αμφικτυονία ο Ταμίας μας κ. Παναγιώτης Λούτος στην ενθρόνιση του Μεσσήνιου εμψηφισμένου Επίσκοπου Ιππώνος Στέφανου την Κυριακή 3 Μαρτίου στον Πατριαρχικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Χαμζάουϊ Καΐρου και με επιδότηση εκ 600 ευρώ για κάλυψη μέρους των εξόδων.
  6. Με αφορμή την πρόταση μελών μας για  ίδρυση από τη Μεσσηνιακή Αμφικτυονία Αστικής Εταιρείας μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα ( πρώην Μ.Κ.Ο.), συζητήσαμε  να έρθει στο επόμενο Συμβούλιο συγκεκριμένη και  κοστολογημένη πρόταση.
  1. Εξουσιοδοτούμε τον Ταμία κ. Παναγιώτη Λούτο να πραγματοποιήσει ανάληψη από το λογαριασμό της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας στην ΕΤΕ με IBAN GR 601102200000022029702606 του ποσού των 4.200 ευρώ για την κάλυψη των ανωτέρω δαπανών προκειμένου να κρατήσει εις χείρας του τα υπόλοιπα για τις τρέχουσες ανάγκες.

Γι’ αυτό συντάχθηκε αυτό το Πρακτικό, στάλθηκε ηλεκτρονικά στα μέλη, επιβεβαιώθηκε και υπογράφεται ως ακολούθως.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΣΥΜΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο Α΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

ΑΘ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ                       ΕΥΣΤ.ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ              ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΥΡΟΣ

 

Ο Β΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΠΑΡ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ                   ΔΩΡΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ                             ΠΑΝΑΓ. ΜΠΑΖΙΓΟΣ

 

Ο ΤΑΜΙΑΣ                                            Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ   ΤΟ ΜΕΛΟΣ

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΟΥΤΟΣ                    ΕΦΗ ΜΠΟΥΝΑ                                  ΦΩΤΙΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ