ΠΡΑΚΤΙΚΟ 95ο

Σήμερα Πέμπτη 19 Μαΐου και ώρα  Ελλάδας 22:00, σε κοινή διαδικτυακή συνεδρίαση στη διαδικτυακή πλατφόρμα ΖΟΟΜ, συνδέθηκαν μετά από την με αριθμό 20/18 Μαΐου 2022, πρόσκληση του Προέδρου: ο Πρόεδρος κ. Βασίλειος Καπέλιος Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, ο Α΄ Αντιπρόεδρος από το Μόντρεαλ κ. Νικόλαος Μαύρος, ο Β Αντιπρόεδρος κ.  Παρασκευάς Σωτηρόπουλος από την Αδελαίδα, η εκπρόσωπος της Ευρώπης κ. Δώρα Γιαννίτση από τη Μόσχα, ο Γραμματέας κ. Παν. Μπαζίγος, Ο ταμίας κ. Παν. Λούτος και τα μέλη  κ. Έφη Μπούνα και κ. Μαρία Λιακάκη και ελήφθησαν οι ακόλουθες αποφάσεις.

  1. Να δημιουργήσουμε ένα γκράφιτι-γραφικό ή εικόνα με τη μορφή της Μαρίας Κάλλας σε τοίχο πολυκατοικίας ιδιοκτησίας κ. Κωνσταντίνου Παπαδημητρίου, ορατή από την πλατεία της Καλαμάτας. Επίσης να ζητήσουμε από τα ΕΛΤΑ να Εκτυπώσουν γραμματόσημα στο αφιερωματικό έτος 2023 για τη Μαρία Κάλλας προωθώντας τη Μεσσηνιακή της καταγωγή.
  2. Να υποστηρίξουμε οικονομικά την πραγματοποίηση της τραγωδίας «ΠΕΡΣΕΣ» του Λυκείου Κιλκίς στην Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με τα εκεί μέλη-συλλόγους μας
  3. Να υποστηρίξου οικονομικά την πραγματοποίηση παράστασης της τραγωδίας «ΛΥΣΙΚΡΑΤΗ» του Λυκείου Βροντάδου, στη Χίο.
  4. Να υποστηρίξουμε οικονομικά την κωμωδία «ΒΑΤΡΑΧΟΙ» του Κολλεγίου Ψυχικού σε συνεργασία με τους συλλόγους μέλη μας στην Αττική.
  5. Να υποστηρίξουμε οικονομικά την τραγωδία «ΚΥΚΛΩΠΕΣ» του Λυκείου Μεσσήνης, για να πραγματοποιηθούν παραστάσεις στη Μεσσηνία.
  6. Να υποστηρίξουμε οικονομικά την Προβολή του έργο του σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα «ΖΟΡΜΠΑΣ» στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καναδά, ΗΠΑ, Αυστραλία και αλλού.
  7. Να υποστηρίξουμε οικονομικά το Σύλλογο αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, για τη λειτουργία του Θερινό Σχολείο Θεάτρου με το ποσό των 1.000 ευρώ, για αντιμετώπιση των εξόδων του και την παροχή δύο υποτροφιών  σε υποψήφιους μαθητές από τη Μεσσηνία.

Γι΄ αυτό συντάχθηκε αυτό το Πρακτικό, στάλθηκε ηλεκτρονικά στα μέλη, επιβεβαιώθηκε και υπογράφεται ως ακολούθως.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο Α ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ              Ο Β ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΠΕΛΙΟΣ            ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΥΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                     Ο ΤΑΜΙΑΣ

 

ΘΕΟΔΩΡΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ            ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΖΙΓΟΣ        ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΟΥΤΟΣ

ΤΟ ΜΕΛΟΣ                              ΤΟ ΜΕΛΟΣ

 

ΕΦΗ ΜΠΟΥΝΑ                        ΜΑΡΙΑ ΛΙΑΚΑΚΗ