ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ 100ο   

 

Σήμερα  Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023 και ώρα Ελλάδος 22:00, πραγματοποιήσαμε διαδικτυακή συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου μετά από την με αριθμό 61/13-07-2023 Πρόσκληση του Προέδρου για να συζητήσουμε επί των θεμάτων της πρόσκλησης στο σύνδεσμο: ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ. Time: Jul 17, 2023 10:00 PM Athens Join Zoom Meeting https://us02web.zoom.us/j/83482696367?pwd=VWdpOURtZzU3bDljakF1eEp0VS90UT09

Meeting ID: 834 8269 6367, Passcode: 168191 και λάβαμε τις κάτωθι αποφάσεις:

  1. Να Πραγματοποιήσουμε το 1ο Αντάμωμα του 2023 αφιερωμένο στους απόδημους Μεσσήνιους την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023 και ώρα 20:30 στη «Βατουριώνα» Καλαμάτας.
  2. Να ομιλήσει στο 15ο Συνέδριο της 5ης Αυγούστου και η Βουλευτής Καναδά κ. Άννα Κουτράκη με θέμα «Ποιες είναι οι ανάγκες των Ομογενών».
  3. Να κάνουμε δεκτή την πρόταση της κ. Δώρας Γιαννίτση για «Δημιουργία Παγκόσμιου Διαδικτυακού/Internet δικτύου», δηλαδή δημιουργία μίας παγκόσμιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όπου θα έχουν τη δυνατότητα να εγγράφονται και καταγράφονται όχι μόνο οι απανταχού Σύλλογοι Μεσσηνίων, αλλά και ιδιώτες. Η καταγραφή δύναται να είναι, παράλληλα, πολυεπίπεδη, δηλαδή με γνώμονα την επαγγελματική ιδιότητα ανά κλάδο, ανά τίτλο (πτυχίο, ειδίκευση, π.χ. γιατροί, καλλιτέχνες).
  4. Εγκρίνουμε την έκδοση Ψηφίσματος για την απεικόνιση της ορκωμοσίας των Ντρέδων στο 2ευρω.
  5. Εγκρίναμε τη δαπάνη των 500 ευρώ για προβολές στη Μεσσηνία των ταινιών του σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα «Η δική μας Μαρία Κάλλας» και ο Βίος και Πολιτεία του Πραγματικού Γιώργη Ζορμπά».
  6. Να κατεβάσουμε στη Γενική Συνέλευση Τροποποιητική Πρόταση του Καταστατικού ως ακολούθως:
  1. Να γίνει αύξηση των μελών στο Δ.Σ. από ένδεκα (11) σε δέκα τρεις (13). Η μία νέα θέση θα είναι για την Ελλάδα ως Οργανωτική Γραμματέας   και η δεύτερη θα είναι  παγκόσμια και θα είναι Γραμματέας Επικοινωνίας και μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
  2. Δημιουργία Επιτροπής Περιφερειακών Αντιπροσώπων . Θα εκλέγεται ένας από κάθε Νομό της Ελλάδος που υπάρχουν μέλη- σύλλογοι και ένας από κάθε Πολιτεία ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία ή Χώρα της Ευρώπης ή των άλλων Ηπείρων που θα έχουμε συλλόγους. Οι υποψήφιοι μπορεί να είναι οι εκλέκτορες των γενικών συνελεύσεων που θα έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθε. Η εκλογή τους θα γίνεται με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο ανά διετία. Ο ρόλος τους θα είναι η διεύρυνση των μελών της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας στην περιοχή εκάστου Αντιπροσώπου, η επικοινωνία  και η κατάθεση προτάσεων καθώς  και η  εκπροσώπηση της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας στην περιφέρεια τους.

Γι’ αυτό συντάχθηκε αυτό το Πρακτικό, στάλθηκε ηλεκτρονικά στα μέλη, επιβεβαιώθηκε και υπογράφεται ως ακολούθως.

Ο Α ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ              Ο Β ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ            Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΥΡΟΣ     ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ        ΔΩΡΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ

 

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                Ο ΤΑΜΙΑΣ                               ΤΟ ΜΕΛΟΣ     

 

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΖΙΓΟΣ        ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΟΥΤΟΣ                        ΕΦΗ ΜΠΟΥΝΑ              

ΤΟ ΜΕΛΟΣ                              ΤΟ ΜΕΛΟΣ

 

ΜΑΡΙΑ ΛΙΑΚΑΚΗ                    ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΛΑΜΠΟΥΣΗ