ΠΡΟΣΚΛΗΣ ΜΕΛΩΝ ΣΤΟ 14ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ                  Καλαμάτα 7 Ιουλίου 2021

Βύρωνος 67,  GR 24100         Καλαμάτα           Α.Π.  107

www:amfiktyonia.gr, Email:mamfiktyonia@gmail.com

Πληροφορίες:Παναγιωτης Μπαζίγος 6977948911

Προς   1.Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας

  • Δήμους: Καλαμάτας, Τριφυλία, Μεσσήνης, Πύλου-Νέστορος, Οιχαλίας και Δυτικής Μάνης
  • Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Συλλόγων ΗΠΑ-Καναδά
  • Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αυστραλίας
  • Ομοσπονδία Συλλόγων Τριφυλίας
  • Μεσσηνιακοί Σύλλογοι μέλη Αμφικτυονίας
  • Ιδρυτικά και  Επίτιμα μέλη
  • Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Αποστολή με emails

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ 14o  ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ και στη  ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Αγαπητοί μας,

Σας γνωρίζουμε ότι το φετινό μας14ο  Τακτικό Συνέδριο και η Γενική Συνέλευση μετά Αρχαιρεσιών, για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου,  θα διεξαχθεί στο COSTA NAVARINO, το Σάββατο 28 Αυγούστου 2021 με ώρα έναρξης 09:00 και με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων που θα ισχύουν.

Το θέμα του Συνεδρίου: «ΜΕΣΣΗΝΙΑ 1821-2021- Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον» εντάσσεται στις εορταστικές μας εκδηλώσεις των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Το συνέδριο είναι αφιερωμένο στους αγώνες του Ιερού Κλήρου στην Ελληνική Επανάσταση και θα τιμηθεί στα πρόσωπα αυτών ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κκ. Χρυσόστομος. 

Στο συνέδριο θα υπάρξουν τέσσερες (4) εισηγήσεις των 15 λεπτών  με ομιλητές τους: α). Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος, β).  Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Χρήστος Μπούρας, γ). Ο Γενικός Διευθυντής  του «Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου»  κ. Ξενοφών Κάππας και δ). Ο  καθηγητής ΑΣΠΑΙΤΕ κ. Σαράντος Ψυχάρης. Τέλος θα τιμηθεί ο  Σύλλογος «Ελληνομνήμονες» που αναδεικνύουν και προβάλουν την ιστορία του 1821 με την Πανελλήνια κινητικότητά τους.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΤΑ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ

Η Γενική Συνέλευση θα ξεκινήσει με την εκλογή του Προεδρείου – Εφορευτικής Επιτροπής. Θα ανακοινωθούν τα Πεπραγμένα της διετίας και θα ψηφιστεί ο Οικονομικός Απολογισμός του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου. Στη συνέχεια θα τεθούν θέματα προς συζήτηση και ψήφιση και θα ακολουθήσει η διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με το άρθρο 17 του Καταστατικού, δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν οι εκπρόσωποι των συλλόγων και των ΟΤΑ. Ο αριθμός των εκπροσώπων καθορίζεται  από τον αριθμό των μελών. Σύλλογοι που έχουν  άνω των πεντακοσίων (500) μελών εκπροσωπούνται με πέντε (5), άνω των διακοσίων (200) με τέσσερεις, άνω των εκατό (100) με τρεις (3), άνω των πενήντα (50) με δύο (2) και άνω των είκοσι πέντε (25) με ένα (1). Οι σύλλογοι οφείλουν  να  καταθέσουν Βεβαίωση με τον αριθμό των  μελών τους  και  τα ονόματα των Εκπροσώπων τους, για να γραφτούν στον Εκλογικό Κατάλογο μέχρι την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης. Η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας εκπροσωπείται από τον Αντιπεριφερειάρχη και τρεις (3) Περιφερειακούς Συμβούλους, κάθε Δήμος από το Δήμαρχο και δύο (2)  εκπροσώπους και κάθε Ομοσπονδία και το Επιμελητήριο  από τον πρόεδρο και δύο (2) εκπροσώπους. Δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν τα Ιδρυτικά μέλη και του εκλέγεσθαι   τα ταμειακώς εντάξει  μέλη  που θα  συμμετέχουν εξ αποστάσεως στη διαδικτυακή πλατφόρμα ZOOM.

Σύμφωνα με το Καταστατικό, η Γενική Συνέλευση θα εκλέξει το  νέο 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο. Ex officio επιλέγονται, ως Πρόεδρος ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας και ως Συμπρόεδρος ένας εκ των Δημάρχων της Μεσσηνίας, Α’ Αντιπρόεδρος  ο Πρόεδρος της ΠΟΑΚ και Β’ Αντιπρόεδρος  ο Πρόεδρος της ΠΟΜΟ. Τα υπόλοιπα μέλη εκλέγονται με ψηφοφορία και αυτά είναι: Δύο (2) από ΗΠΑ-Καναδά, ένα (1) από Αυστραλία, τρία (3) από Ελλάδα και ένα (1) από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

ΟΙ συνδρομές των συλλόγων και των ομοσπονδιών της διετούς περιόδου 2019-2021 είναι πενήντα (50) ευρώ. Επειδή δεν υπάρχουν έξοδα εγγραφής, παλαιοί σύλλογοι, που είχαν διακόψει τη συμμετοχή τους,  γίνονται ενεργοί με την πληρωμή της συνδρομής της τελευταίας περιόδου. Για να γίνουν μέλη νέοι σύλλογοι πρέπει να υποβάλουν: Αίτηση στο Δ.Σ., Καταστατικό και Αντίγραφο Απόφασης της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης.

Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γραμματέας

Αθανάσιος Βασιλόπουλος                               Παναγιώτης Μπαζίγος

Δήμαρχος Καλαμάτας


Δημοσιεύτηκε

σε

από

Ετικέτες:

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *