ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ 13Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ και στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ               Καλαμάτα 22  Μαΐου 2019

Βύρωνος 67,  24100         Καλαμάτα                Α.Π.  37

Πληροφ.   Παν. Μπαζίγος  6977948911

Προς

  1. Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας
  2. Δήμους: Καλαμάτας, Τριφυλία, Μεσσήνης, Πύλου-Νέστορος, Οιχαλίας και Δυτικής Μάνης
  3. Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Συλλόγων ΗΠΑ-Καναδά
  4. Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αυστραλίας
  5. Ομοσπονδία Συλλόγων Τριφυλίας
  6. Μεσσηνιακοί Σύλλογοι μέλη Αμφικτυονία
  7. Ιδρυτικά και Επίτιμα μέλη

Αποστολή με emails

 ΘΕΜΑ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ 13Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ και στη  ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

 

Αγαπητοί μας,

Σας γνωρίζουμε ότι το φετινό μας,  13ο  Τακτικό Συνέδριο και η Γενική Συνέλευση μετά Αρχαιρεσιών, για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου,  θα διεξαχθεί στo COSTA NAVARINO, το Σάββατο 3 Αυγούστου 2019 με ώρα έναρξης 09:00.

Στο φετινό μας Συνέδριο  θα τιμηθεί  η  Μεσσήνια ποιήτρια  κ. Κική Δημουλά. Το θέμα του Συνεδρίου είναι: «ΔΙΑΠΡΕΠΕΙΣ ΝΕΟΙ ΜΕΣΣΗΝΙΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΙΣΗΓΟΥΝΤΑΙ…». Οι ομιλητές είναι:  ο  κ. Τίτος Ριτσάτος , Καθηγητής της Δημοσιονομικής Πολιτικής του Mountain Saint Vincent University της Ν.Υ., ο κ. Jimmy Athanasopoulos, Διευθυντής της Euroenergy, η κ. Φίλη Ηλιοπούλου, Δρ. Αρχιτέκτων Μηχανικός – Αρχιτέκτων τοπίου MLA Harvard University, η κ. Jenny Kontosthenous,  Proffesional  Doctorate in Forensic PsychologyUniversity of Portsmouth, o κ. Constantin Christopoulos, Professor and Canada Research Chair in Seismic University of Toronto και ο κ. John Pantazopoulos, τ. Υπουργός Τουρισμού Μελβούρνης.

Σύμφωνα με το Καταστατικό, η Γενική Συνέλευση θα εκλέξει το  νέο 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο. Ex officio επιλέγονται, ως Πρόεδρος  ένας εκ των Δημάρχων της Μεσσηνίας, Συμπρόεδρος ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Α’ Αντιπρόεδρος  ο Πρόεδρος της ΠΟΑΚ και Β’ Αντιπρόεδρος  ο Πρόεδρος της ΠΟΜΟ. Τα υπόλοιπα μέλη εκλέγονται με ψηφοφορία και αυτά είναι: Δύο (2) από ΗΠΑ-Καναδά, ένα (1) από Αυστραλία, τρία (3) από Ελλάδα και ένα (1) από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

Οι εκπρόσωποι των συλλόγων με δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι  καθορίζονται από τον αριθμό των μελών τους. Σύλλογοι που έχουν  άνω των χιλίων (1000) μελών εκπροσωπούνται με εξ (6) αντιπροσώπους, άνω των πεντακοσίων (500) με πέντε (5), άνω των διακοσίων (200) με τέσσερεις, άνω των εκατό (100) με τρεις (3), άνω των πενήντα (50) με δύο (2) και άνω των είκοσι πέντε (25) με ένα (1). Οι σύλλογοι θα πρέπει πριν τις αρχαιρεσίες να  καταθέσουν βεβαίωση του αριθμού των  μελών τους καθώς και  τα ονόματα των εκπροσώπων τους στη Γενική Συνέλευση. Η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας εκπροσωπείται από τον Αντιπεριφερειάρχη και τρεις (3) Περιφερειακούς Συμβούλους, κάθε Δήμος από το Δήμαρχο και δύο (2) ορισμένους εκπροσώπους και κάθε Ομοσπονδία από τον πρόεδρο και δύο (2) ορισμένους εκπροσώπους. (Άρθρο 17). Τα Ιδρυτικά μέλη έχουν δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

ΟΙ συνδρομές των συλλόγων και των ομοσπονδιών της διετούς περιόδου 2017-2019 μειώνονται στα 50 ευρώ. Επειδή δεν υπάρχουν έξοδα εγγραφής, παλαιοί σύλλογοι, που είχαν διακόψει τη συμμετοχή τους,  γίνονται ενεργοί με την επανεγγραφή τους και την πληρωμή της συνδρομής της τελευταίας περιόδου. Για να γίνουν μέλη νέοι σύλλογοι πρέπει να υποβάλουν: Αίτηση στο Δ.Σ., Καταστατικό και Αντίγραφο Απόφασης της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης.

Επίσης σας ανακοινώνουμε ότι την Κυριακή 21 Ιουλίου 2019, και ώρα 21:00 θα πραγματοποιηθεί η Έβδομη Θερινή Συνάντηση των Απανταχού Μεσσηνίων. Ο Τόπος  θα ανακοινωθεί αργότερα, επειδή εκτάκτως άλλαξε η χρήση του χώρου όπου πραγματοποιούσαμε τα προηγούμενα χρόνια τη συνάντησή μας.

 Η Πρόεδρος                                                  Ο Γραμματέας

Ελένη Αλειφέρη-Καραθανάση             Παναγιώτης Μπαζίγος

Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας

 


Δημοσιεύτηκε

σε

από

Ετικέτες:

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *