ΠΡΑΚΤΙΚΟ 90ο

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 90ο

Σήμερα Δευτέρα 31 Μαΐου 2021 και ώρα  Ελλάδας 21:30 και συνέχεια της συνεδριάσεως της Δευτέρας 7 Ιουνίου και ώρας Ελλάδας 21:30, σε κοινή διαδικτυακή συνεδρίαση στην πλατφόρμα ΖΟΟΜ για την οποία η κα Έφη Μπούνα  απέστειλε  LINK, συνδέθηκαν σε συνεδρίαση από την Ελλάδα: Ο Πρόεδρος Αθανάσιος Βασιλόπουλος, ο Γραμματέας Παναγιώτης Μπαζίγος, ο Ταμίας Παναγιώτης Λούτος και τα μέλη Έφη Μπούνα, Μαρία Λιακάκη και Πηνελόπη Λαμπούση, από τη Μόσχα η Εκπρόσωπος της Ευρώπης Δώρα Γιαννίτση και από την Αυστραλία ο Β Αντιπρόεδρος Παρασκευάς Σωτηρόπουλος.  Επί των θεμάτων των  με αριθμούς 95/27-5-2021 και 99/5-6-2021 προσκλήσεων του Προέδρου αποφασίσαμε:

  1. Οι διαδικτυακές ομιλίες για τα 200 χρόνια για την Ελληνική Επανάσταση  μετά την ομιλία της κ. Μαρίας Λιακάκη να διακοπούν προσωρινά.
  2. Η Οργάνωση Συνεδρίου και Γενικής Συνέλευσης μετά αρχαιρεσιών να  πραγματοποιηθούν  το Σάββατο 28 Αυγούστου στο COSTA NAVARINO.
  3. Στην Ημερήσια Διάταξη της Γενικής Συνέλευσης της 28ης Αυγούστου να δώσουμε τη δυνατότητα  στον κ. Παναγιώτη Μαχαίρα να κατεβάσει  πρόταση  για αλλαγή του Καταστατικού. Αν η πρόταση του γίνει δεκτή από τη Γενική συνέλευση, θα οργανώσουμε το καλοκαίρι του 2022 Καταστατική Γενική Συνέλευση.
  4. Να εντάξουμε το συνέδριο της 28ης Αυγούστου 2021 στις εορταστικές εκδηλώσεις των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση με τίτλο «Μεσσηνία 1821-2021, Τότε και τώρα» ή «Μεσσηνία 1821-2021, Παρελθόν και παρόν». Ως τιμώμενη επιφανή Μεσσηνιακή προσωπικότητα  προτείνουμε την κυρία Βικτωρία Καρέλια, της οποίας το Παγκοσμίου φήμης Μουσείο, Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια», συνδέεται άμεσα με τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης. Επίσης προτείνουμε ομιλητές για το συνέδριο: α) Παρουσίαση του Μουσείου Συλλογής Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια» Φορεσιάς Καλαμάτας. β) Η συμβολή του κλήρου στην Επανάσταση από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας. γ) Για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα σήμερα από τον κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, δ) Για τη σημασία της πληροφορικής σήμερα από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Χρήστο Μπούρα και  ε) Παρουσίαση εικονικής πραγματικότητας Μαχών της Επαναστατικής Περιόδου του 1821 στη Μεσσηνία από τον καθηγητή ΑΣΠΑΙΤΕ κ. Σαράντο Ψυχάρη.
  5. Την  έκδοσή  του βιβλίου του Στάθη Κακούτη «Μοραΐτικα και άλλα Δημοτικά Τραγούδια», να τη συνδέσουμε με το 9ο Αντάμωμα την Παρασκευή 30 Ιουλίου στο Κέντρο «Βατουριώνα» στην Καλαμάτα.
  6. Η παρουσίαση του δίγλωσσου ιστορικού τόμου της Δώρας Γιαννίτση «200 χρόνια της Εθνικό-απελευθερωτικής Επανάστασης των Ελλήνων του 1821» ενταγμένου στον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση θα πραγματοποιηθεί στη Πύλο σε συνεργασία με το Δήμο Πύλου Νέστορος περί τις 10 Αυγούστου με τη φροντίδα της κ. Έφης Μπούνα,  …..
  7. Εγκρίναμε την πρόταση του κ. Παναγιώτη Λούτου να εκδώσει η Μ. Αμφικτυονία μαζί με την Ομοσπονδία Συλλόγων Τριφυλίας, βιβλίο 300 αντιτύπων του κυρίου Στάθη Παρασκευόπουλου με τίτλο: «Πρόδρομοι και Πρωταγωνιστές του 21 στην Τριφυλία». Το βιβλίο θα παρουσιαστεί σε συνεργασία με το Δήμο Τριφυλίας στην Κυπαρισσία με φροντίδα του Παναγιώτη Λούτου, σε εκδήλωση ενταγμένη στα 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, μετά τον 15Αύγουστο.

Γι’ αυτό συντάχθηκε αυτό το Πρακτικό, στάλθηκε ηλεκτρονικά στα μέλη, επιβεβαιώθηκε και υπογράφεται ως ακολούθως.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο Β ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ 

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ            ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ   

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                     Ο ΤΑΜΙΑΣ                   Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΠΑΝΑΓ. ΜΠΑΖΙΓΟΣ          ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΟΥΤΟΣ       ΔΩΡΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ 

ΤΟ ΜΕΛΟΣ                              ΤΟ ΜΕΛΟΣ                  ΤΟ ΜΕΛΟΣ

ΕΦΗ ΜΠΟΥΝΑ                         ΜΑΡΙΑ ΛΙΑΚΑΚΗ        ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΛΑΜΠΟΥΣΗ


Δημοσιεύτηκε

σε

από

Ετικέτες:

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *