ΠΡΑΚΤΙΚΟ 89ο

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 89ο

Σήμερα Παρασκευή 23 Απριλίου  και ώρα Ελλάδος 22:00,  σε κοινή διαδικτυακή συνεδρίαση στην πλατφόρμα ΖΟΟΜ για την οποία η κα Έφη Μπούνα  απέστειλε  LINK, συνδέθηκαν σε συνεδρίαση από την Ελλάδα: Ο Συμπρόεδρος Ευστάθιος Αναστασόπουλος, ο Γραμματέας Παναγιώτης Μπαζίγος, ο Ταμίας Παναγιώτης Λούτος και τα μέλη Έφη Μπούνα, Μαρία Λιακάκη και Πηνελόπη Λαμπούση, από τη Μόσχα η Εκπρόσωπος της Ευρώπης Δώρα Γιαννίτση και από την Αυστραλία ο Β Αντιπρόεδρος Παρασκευάς Σωτηρόπουλος.  Επί των θεμάτων της  με αριθμό 81/20-4-2021 πρόσκλησης του Προέδρου αποφασίσαμε:

  1. Να αποδεχτούμε το Αίτημα του Συλλόγου  Αποφοίτων Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας «Μαρία Κάλλας» για στήριξη του Θερινού Σχολείου Θεάτρου Καλαμάτας με τη χορηγία χιλίων ευρώ (1,000€) για τις ανάγκες της διοργάνωσης και των δύο υποτροφιών, με εκχώρηση προς την Αμφικτυονία ψηφιακού σχετικού υλικού των δράσεων τους.
  2. Να αποστείλουμε υποστηρικτική επιστολή στο Σύλλογο Φίλων Κάστρου Μεθώνης (Πρόεδρος Αντώνης Τσιρίγος) για το  WORLD MONUMENTS FUND.
  3. Να υποστηρίξουμε την παραγωγή ταινίας, του σκηνοθέτη Σταύρου Παρχαρίδη, βασισμένη στο διήγημα «Από την Πολιανή στο Μεσσολόγγι» της κ. Ελένης Σταθοπούλου, προέδρου του Συλλόγου Θουριατών, φιλολόγου και συγγραφέα, που περιλαμβάνεται στον επετειακό τόμο της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων «από το 21 στο 2021» με την μορφή παράθεσης φιλοξενίας-Δείπνου στην Καλαμάτα, στους συντελεστές της παραγωγής την παραμονή της πρεμιέρας δαπάνης 1.000 ευρώ.
  4. Η Επόμενη διαδικτυακή ομιλία για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση να πραγματοποιηθεί στις 13 Μαΐου, από τη διαδικτυακή πλατφόρμα ΖΟΟΜ, με ομιλητή τον καθηγητή Αρχαιολογίας κ. Πέτρο Θέμελη με θέμα: «ΤΑ  ΑΚΡΟΠΡΩΡΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΤΟΥ 1821».
  5. Η μεθεπόμενη ομιλία να πραγματοποιηθεί στις 20 Μαΐου με ομιλητή τον καθηγητή  Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ κ. Κωνσταντίνο Νιάρχο με θέμα: «Η θυσία στο Μανιάκι: «Ο ρόλος και το εξώλογον στην επαναστατική δράση του  Παπαφλέσσα».
  6. Την Πέμπτη 3 Ιουνίου να πραγματοποιηθεί ομιλία από τη Δρ. Μαρία Λιακάκη, ιστορικό, Πρόεδρο του Συλλόγου Σιδηροκαστριτών και μέλος του Δ.Σ. της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας με θέμα: «Η Επανάσταση του 1821 στη Μακεδονία και το ολοκαύτωμα της Νάουσας. Η συνέχιση του αγώνα των Μακεδόνων στον Μοριά».
  7. Να αποφασίσουμε τον Ιούνιο για την ερχόμενη Γενική Συνέλευση μετά  Αρχαιρεσιών και να πράξομε σύμφωνα με τα επιδημιολογικά  δεδομένα, εξετάζοντας και την ανάγκη τροποποίησης του Καταστατικού.
  8. Εξουσιοδοτούμε τον Ταμία κ. Παναγιώτη Λούτο να πραγματοποιήσει ανάληψη από το λογαριασμό ΕΤΕ της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας IBAN GR 5601102200000022029702606  ποσού τριών χιλιάδων  (4.000) ευρώ για την υποστήριξη του «Θερινού Θεάτρου των Αποφοίτων Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας» με 1000 ευρώ, τη φιλοξενία των συντελεστών της παραγωγής της ταινίας «Από την Πολιανή στο Μεσσολόγγι» με 1000 ευρώ  και να μείνουν στα χέρια του ταμία άλλα 2000 ευρώ. Επίσης  Εξουσιοδοτούμε τον ταμία κ. Παναγιώτη Λούτο να ενημερώνει τον ως άνω λογαριασμό του βιβλιαρίου της Αμφικτυονίας από την ΕΤΕ εγκρίνοντας τα σχετικά τραπεζικά τέλη.

Γι΄ αυτό συντάχθηκε αυτό το Πρακτικό, στάλθηκε ηλεκτρονικά στα μέλη, επιβεβαιώθηκε και υπογράφεται ως ακολούθως.

Ο ΣΥΜΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο Β ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ                                ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ   

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                     Ο ΤΑΜΙΑΣ                   Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΠΑΝΑΓ. ΜΠΑΖΙΓΟΣ          ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΟΥΤΟΣ       ΔΩΡΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ 

ΤΟ ΜΕΛΟΣ                              ΤΟ ΜΕΛΟΣ                  ΤΟ ΜΕΛΟΣ

ΕΦΗ ΜΠΟΥΝΑ                         ΜΑΡΙΑ ΛΙΑΚΑΚΗ        ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΛΑΜΠΟΥΣΗ


Δημοσιεύτηκε

σε

από

Ετικέτες:

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *