ΠΡΑΚΤΙΚΟ 88ο

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 88ο

Σήμερα 12 Φεβρουαρίου  και ώρα Ελλάδος 23:00, Μόσχας 24:00, Στοκχόλμης 22:00 Μόντρεαλ και Βοστώνης 17:00, Σαν Φρανσίσκο 14:00 και  το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου ώρα Σύδνεϋ  08:00 και Αδελαίδα 08:30, σε κοινή διαδικτυακή συνεδρίαση στην πλατφόρμα ΖΟΟΜ για την οποία η κα Έφη Μπούνα  απέστειλε  LINK, συνδέθηκαν σε συνεδρίαση από την Ελλάδα: Ο Γραμματέας Παναγιώτης Μπαζίγος, ο Ταμίας Παναγιώτης Λούτος και τα μέλη Έφη Μπούνα, Μαρία Λιακάκη και Πηνελόπη Λαμπούση, από τη Μόσχα η Εκπρόσωπος της Ευρώπης Δώρα Γιαννίτση και την Επομένη από την Αδελαίδα Αυστραλίας ο Β Αντιπρόεδρος Παρασκευάς Σωτηρόπουλος και η Εκπρόσωπος Αυστραλίας Ιουλία Τσαρίδη και  επί των θεμάτων της  με αριθμό 30/10-2-2021 Πρόσκληση του Προέδρου αποφάσισαν:

  1. Να γίνει έναρξη των διαδικτυακών διαλέξεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάστασή την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021 και ώρα Ελλάδος 21:00. Πρώτη ομιλήτρια θα είναι η κυρία Δώρα Γιαννίτση με θέμα εισήγησης«200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το 1821. Ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων στον  καθρέπτη της ρωσικής ποίησης και στα απομνημονεύματα των Ρώσων περιηγητών» με χρόνο 30 λεπτά. Οι επόμενες συνεδριάσεις θα γίνονται κάθε μία ή δύο εβδομάδες την ίδια ημέρα και ώρα. Πριν την εισήγηση, θα παρουσιάζεται, αν κρίνεται σκόπιμο ο ομιλητής από ένα μέλος του Δ.Σ. που θα έχει το ρόλο του συντονιστή. Για την έναρξη των διαδικτυακών διαλέξεων και για κάθε επόμενη διάλεξη, θα αποστέλλεται Πρόσκληση προς τα μέλη  και τους Απανταχού Μεσσήνιους και Δελτίο Τύπου στα ΜΜΕ. Την επομένη ήμερα θα δημοσιεύεται Περίληψη της εισήγησης που θα ζητάμε από τους ομιλητές. Επόμενοι ομιλητές θα είναι οι: κ. Π. Θέμελη, κα Μ. Λιακάκη και κα Π. Λαμπούση. Στη συνέχεια θα αναζητήσουμε  και άλλους ομιλητές.
  2. Να μην αναγραφούν στοίχοι στο Γκράφιτι των ηρώων του 21 των ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑ, ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ, ΠΕΤΡΟΜΠΕΗ, ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΑΙ ΝΙΚΗΤΑΡΑ στον τοίχο πλησίον του ιστορικού Ι.Ν. των Αγίων Αποστόλων της Καλαμάτας. Κάτω από την παράσταση να σχεδιαστούν τα λογότυπα του Δήμου Καλαμάτας και της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας και να γραφεί: 1821- ΚΑΛΑΜΑΤΑ, Πόλις Εμπνέουσα Ελευθερία – 2021.
  3. Εγκρίνουμε την πρόταση του Δήμου Δυτικής Μάνης για απεικόνιση των αγωνιστών Πετρόμπεη και Μούρτζινου στο Δημαρχείο της Καρδαμύλης. Στη δαπάνη συμπεριλαμβάνουμε  πέρα της αμοιβής του καλλιτέχνη και την προμήθεια δύο ξύλων θαλάσσης 3Χ1,5 μ. και χρώματος βαφής για αυτά, επί των οποίων θα γίνει  η απεικόνιση, λόγω της λιθόδμητης μορφής του κτιρίου.
  4. Εγκρίνουμε την πρόταση του Δήμου Μεσσήνης για απεικόνιση του αγωνιστή Δημητρίου Παπατσώνη στον εξωτερικό τοίχο του Δημοτικού Σχολείου Εύας.
  5. Εγκρίνουμε την πρόταση του Δήμου Τριφυλίας για απεικόνιση του αγωνιστή Παπαφλέσσα, σε εξωτερικό τοίχο της Βιβλιοθήκης Γαργαλιάνων.
  6. Να προτείνουμε στους συλλόγους μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό να προβούν σε ανάλογες δράσεις σε συνεργασία με τους Δήμους ή άλλους φορείς και αν χρειάζονται χρηματοδότηση τους εγκρίνουμε ένα ποσό.
  7. Να επεκτείνουμε την απεικόνιση των αγωνιστών του ΄21 συνεργαζόμενοι με την Περιφέρεια Πελοποννήσου ή την ΠΕΔΠ, την ΚΕΔ Ελλάδος και με  πρόταση της  κας Γιώτας Παρασκευοπούλου με την πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Γιάννα Αγγελοπούλου.
  8. Εγκρίνουμε την ενδεχόμενη δαπάνη για τη διανομή των δύο (2) 30λεπτων ντοκιμαντέρ της Βουλής των Ελλήνων, του ντοκιμαντέρ του Πολεμικού Μουσείου με τους αναβιωτές και της  ιστορικής ταινίας για την «επανάσταση του 21 στη Μεσσηνία του Δήμου και του Πανεπιστημίου Καλαμάτας στους απανταχού συλλόγους μας.
  9. Εγκρίνουμε την πρόταση της κας Δώρα Γιαννίτση για να εκδώσουμε έναν δίγλωσσο ιστορικό τόμο 200 σελίδων για το 1821.
  10. Εξουσιοδοτούμε τον Ταμία κ. Παναγιώτη Λούτο να πραγματοποιήσει ανάληψη από το λογαριασμό ΕΤΕ της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας IBAN GR 5601102200000022029702606  ποσού τριών χιλιάδων  (3.000) ευρώ για πληρωμή, των πέντε (5) γκράφιτι των πέντε υπολοίπων  Δήμων της Μεσσηνίας. Επίσης  Εξουσιοδοτούμε τον ταμία κ. Παναγιώτη Λούτο να ενημερώνει τον ως άνω λογαριασμό του βιβλιαρίου της Αμφικτυονίας από την ΕΤΕ εγκρίνοντας τα σχετικά τραπεζικά τέλη.

Γι΄ αυτό συντάχθηκε αυτό το Πρακτικό, στάλθηκε ηλεκτρονικά στα μέλη, επιβεβαιώθηκε και υπογράφεται ως ακολούθως.

Ο Β ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                          Ο ΤΑΜΙΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΖΙΓΟΣ               Παναγιώτης Λούτος   

Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ            Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΙΟΥΛΙΑ ΤΣΑΡΙΔΗ                                              ΔΩΡΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ 

ΤΟ ΜΕΛΟΣ                                          ΤΟ ΜΕΛΟΣ                              ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Έφη Μπούνα                                       Μαρία Λιακάκη              Πηνελόπη Λαμπούση


Δημοσιεύτηκε

σε

από

Ετικέτες:

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *