ΠΡΑΚΤΙΚΟ 87ο

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 87ο

Σήμερα 21 Ιανουαρίου  2021,  ημέρα Πέμπτη και ώρα 21:00, συνδέθηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα messentzer του διαδικτύου, μετά από την με αριθμό 11/21-1-2021 πρόσκληση του προέδρου και Δημάρχου Καλαμάτας Αθανασίου Βασιλόπουλου  για συνεδρίαση από τα μέλη του Δ.Σ. της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας οι:  ο Συμπρόεδρος κ. Ευστάθιος Αναστασόπουλος ο οποίος και προήδρευσε, ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Παρασκευάς Σωτηρόπουλος από την Αδελαίδα, η εκπρόσωπος της Αυστραλίας κ. Τζούλη Τσαρίδη από το Σύδνεϋ,  ο Γραμματέας κ. Παναγιώτης Μπαζίγος, ο Ταμίας κ. Παναγιώτης Λούτος και τα μέλη κα Έφη Μπούνα,  κα Μαρία Λιακάκη και  κα Πηνελόπη Λαμπούση και αποφάσισαν:

  1. Να επανεξεταστούν οι προτάσεις της κας Μαρίας Λιακάκη για ΘΕΣΠΙΣΗ ΒΡΑΒΕΙΟΥ προς τιμή  των Μεσσηνίων Νικήτα Σταματελόπουλου (Νικηταρά) και αρχιμανδρίτη Γρηγορίου Δικαίου Παπαφλέσσα για τα βραβεία α. Βιολογίας – Γενετικής και β. Αριστείας, συστήνοντας την επιτροπή εκ του Γραμματέα κ. Παναγιώτη Μπαζίγου και των μελών κα Μαρία Λιακάκη και κα Πηνελόπη Λαμπούση για να καταθέσουν πρόταση μεγαλύτερης εμβέλειας όσον αφορά το εύρος και την ποιότητα των επιλογών για βράβευση.
  2. Εγκρίνεται η πρόταση Δώρας Γιαννίτση για πραγματοποίηση διαδικτυακής ομιλίας της για το 21, η οποία θα είναι η πρώτη μιας σειράς διαδικτυακών ομιλιών. Θα χρησιμοποιηθεί η διαδικτυακή πλατφόρμα ΖΟΟΜ και θα κληθούν στις επόμενες διαλέξεις να ομιλήσουν ο καθηγητής Αρχαιολογίας Πέτρος Θέμελης, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, η Διδάκτορας Ιστορίας και μέλος του Δ.Σ. της Μ.Α. Μαρία Λιακάκη, η Φιλόλογος και Υποψήφια Μεταπτυχιακή στο Τμήμα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και μέλος του Δ.Σ. της Μ.Α. Πηνελόπη Ν. Λαμπούση και άλλες εξέχουσες προσωπικότητες που θα αναζητηθούν. Την έναρξη θα την κάνει η διδάκτορας ιστορίας και ελληνικής γλώσσας και μέλος του Δ.Σ. της Μ.Α. κα Δώρα Γιαννίτση την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου. Προτείνουμε την ημέρα Δευτέρα στις 21:00 ώρα Ελλάδος. Οι διαλέξεις θα συνεχίζονται κάθε δύο εβδομάδες.  Η διάρκεια των διαλέξεων θα είναι μέχρι 40 λεπτά και θα περιλαμβάνει στο χρόνο αυτό  ένα ή δύο ομιλητές. 
  3. Εγκρίνεται η πρόταση Παναγιώτη Μπαζίγου για Γκράφιτι των ηρώων του 21 στους Δήμους της Μεσσηνίας και της Μαρίας Κάλλας στην Καλαμάτα. Η πρόταση για τη Μαρία Κάλλας θα ξεκινήσει μετά την δημιουργία των γκράφιτι των ηρώων. Για τα γκράφιτι θα συνεργαστούμε με το σύλλογο  των Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας Μαρία Κάλλας. Το έργο των ηρώων στην Καλαμάτα θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Τοπικό Δημοτικό Διαμέρισμα Καλαμάτας, πρόεδρος του οποίου είναι ο κ. Παναγιώτης Λύρας. Επιλέγουμε τον τοίχο πίσω από το οβελιστήριο, στον ιστορικό Ι.Ν. των Αγίων Αποστόλων της Καλαμάτας και αναθέτουμε στον καλλιτέχνη σκιτσογράφο κ. κ. Κώστα Λούζη, για τη δημιουργία σε μία επιφάνεια ύψους 3 μέτρων και πλάτους 7 έως 8 περίπου μέτρων τα σκίτσα των ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑ, ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ, ΠΕΤΡΟΜΠΕΗ, ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΑΙ ΝΙΚΗΤΑΡΑ οι οποίοι θα ατενίζουν προς τον Ι.Ν. των Αγίων Αποστόλων. Κάτωθι των πορτραίτων θα αναγραφεί «1821 ΚΑΛΑΜΑΤΑ Πόλις εμπνέουσα Ελευθερία». Εγκρίνουμε δαπάνη μέχρι 1.200 ευρώ.
  4. .
  • Στάθη Κακούτη, στο τυπογραφείου Λεβέντη της Καλαμάτας για επανα-δακτυλογράφηση και εκτύπωση 300 αντιτύπων  κόστους 1350 ευρώ.
  • σχετικά με το ψήφισμα της εκδημίας της Μάρθας Χρυσομάλλη να διαθέσουμε αντί στεφάνου  το αδιάθετο ποσό των 650 ευρώ, που είχαμε συγκεντρώσει πέρυσι για φιλανθρωπικούς σκοπούς στο «ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».
  • Εξουσιοδοτούμε τον Ταμία κ. Παναγιώτη Λούτο να πραγματοποιήσει ανάληψη από το λογαριασμό στην ΕΤΕ της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας IBAN GR 5601102200000022072606 του ποσού των τριών χιλιάδων πεντακοσίων (3.500) ευρώ για πληρωμή, του γκράφιτι, του βιβλίου και του ψηφίσματος.

Γιαυτό συντάχθηκε αυτό το Πρακτικό, στάλθηκε ηλεκτρονικά στα μέλη, επιβεβαιώθηκε και υπογράφεται ως ακολούθως

Ο  ΣΥΜΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο Β ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                         

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ                     ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΟΥΛΙΑ ΤΣΑΡΙΔΗ                                               ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΖΙΓΟΣ              

Ο ΤΑΜΙΑΣ                   ΤΟ ΜΕΛΟΣ                  ΤΟ ΜΕΛΟΣ                  ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Παναγιώτης Λούτος    Έφη Μπούνα           Μαρία Λιακάκη      Πηνελόπη Λαμπούση


Δημοσιεύτηκε

σε

από

Ετικέτες:

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *