ΠΡΑΚΤΙΚΟ 85ο ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 85ο

Στην Καλαμάτα σήμερα, 11 Φεβρουαρίου  2020  ημέρα Τρίτη και ώρα 15:00, στο γραφείο του Δημάρχου Καλαμάτας στην Καλαμάτας, οδός Αθηνών 99 προσήλθαν για συνεδρίαση, μετά την υπ αριθμ. 9/9-2-2020 πρόσκληση του Προέδρου τα μέλη του Δ.Σ. της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας: ο Πρόεδρος κ. Αθανάσιος Βασιλόπουλος, ο Γραμματέας κ. Παναγιώτης Μπαζίγος ενώ κάνοντας χρήση του άρθρου 14.2 του Καταστατικού συμμετείχαν με επιστολές που απέστειλαν με emails oι: ο Συμπρόεδρος κ. Ευστάθιος Αναστασόπουλος, ο Ταμίας κ. Παναγιώτης Λούτος, η εκπρόσωπος της Αυστραλίας κ. Τζούλη Τσαρίδη, η εκπρόσωπος της Ευρώπης κα Δώρα Γιαννίτση και τα μέλη η κα Έφη Μπούνα, η κα Μαρία Λιακάκη και η κα Πηνελόπη Λαμπούση,  με τις οποίες επιστολές δήλωσαν ότι αποδέχονται τα θέματα της πρόσκλησης συνεδρίασης οπότε λήφθηκαν ομόφωνα οι ακόλουθες αποφάσεις.

  1. Να υποβάλουμε Πρόταση Έργου αναβίωσης του Εργαστηρίου Γλυπτικής και Αγγειοπλαστικής του «Δαμοφώντα» στον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης με εταίρο το Σύλλογο Γλυπτών Μεσσηνίας, στο Χρηματοδοτικό  Πρόγραμμα ΕΟΧ: «Active citizen fund», που διαχειρίζεται το Ίδρυμα Μποδοσάκη, προϋπολογισμού 80.000 ευρώ.
  2. Εξουσιοδοτούμε το δικηγόρο κ. Χρήστο Παναγιωτόπουλο ως υπεράσπιση της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας στις 12 Φεβρουαρίου 2020,  στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας, για την αίτηση ακύρωσης των αρχαιρεσιών της 3ης Αυγούστου 2019 που κατέθεσαν οι κ. Παναγιώτης Μαχαίρας  και κα Μάρθα Χρυσομάλλη με  ποσό αμοιβής 700 ευρώ.
  3. Να παραστούμε και ενημερώσουμε τα μέλη και τους φίλους μας να παραστούν στις 23 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 12:00, στην πρεμιέρα της ταινίας του Μπάμπη Τσόκα “Ο ΖΟΡΜΠΑΣ” στον Κινηματογράφο της  Καλαμάτας εξασφαλίζοντας προσκλήσεις από την Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
  4. Να φιλοξενήσουμε τους σκηνοθέτες κ. Μπάμπη Τσόκα και κ. Fisher, τον Οπερατέρ κ. Peter Oustlud και τον ηχολήπτη κ. Bion που συνεργάστηκαν για την παραγωγή της ταινίας του Ζορμπά, στην Καλαμάτα από  20 έως 25 Φεβρουαρίου 2020 που θα έρθουν για την πρεμιέρα του κινηματογραφικού έργου του «Ζορμπά» μαζί με τη μεταφορά τους από και προς το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στην Καλαμάτα και παράθεση ενός γεύματος και ενός δείπνου μαζί με τους βασικούς εθελοντές-πρωταγωνιστές του έργου Εκτιμώμενο συνολικό κόστος 1.500 ευρώ.
  5. Να πραγματοποιήσουμε το 1ο  Φεστιβάλ  Ελληνορωσικού Κινηματογράφου στην Καλαμάτα, στις 2 Απριλίου 2020, το οποίο θα περιλαμβάνει απογευματινές ταινίες για μαθητές και γονείς και  βραδινή προβολή την ταινία του σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα «Ο Πραγματικός Ζορμπάς». Εκτιμώμενο κόστος  φιλοξενίας των Ρώσων επισκεπτών περί  τα 500 ευρώ.
  6. Να συνεργαστούμε με τον καλλιτεχνικό Διευθυντή του Δήμου Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Λαμπρινίδη για την  Έκθεση των Ρώσων  Ζωγράφων που προτείνει το μέλος μας Θεοδώρα Γιαννίτση.
  • Να πληρώσουμε τη μετάφραση της ταινίας του Ζορμπά στα Ρωσικά, για να ταξιδέψει στη Ρωσία, με το ποσό των 350 ευρώ.
  • Να πληρώσουμε το εισιτήριο με βίζα και ασφάλεια  του Γραμματέα της Μ. Αμφικτυονίας που θα την εκπροσωπήσει την Μ. Αμφικτυονία με την ταινία   «Η Δικής μας Μαρία Κάλλας», στο Διεθνές φεστιβάλ Κινηματογράφου στο  Obsninsk της Ρωσίας από 21-28/2/2020, με το ποσό των 250 ευρώ.
  • Εξουσιοδοτούμε τον Ταμία κ. Παναγιώτη Λούτο να προβεί στην ανάληψη του ποσού των 4.000 ευρώ, από το λογαριασμό στην ΕΤΕ της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας IBAN GR 5601102200000022072606,  για κάλυψη των δαπανών των δράσεων μας καθώς και τις τρέχουσες δαπάνες της Μεσσηνιακής  Αμφικτυονίας.

Για το σκοπό αυτό συντάχθηκε το παρόν Πρακτικό και υπογράφεται ως ακολούθως.

 Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΣΥΜΠΡΟΕΔΡΟΣ                 

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ             ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ    Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΥΡΩΠΗ      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ιουλία Τσαρίδη                                    Θεοδώρα Γιαννίτση        Παναγιώτης Μπαζίγος              

Ο ΤΑΜΙΑΣ                   ΤΟ ΜΕΛΟΣ                  ΤΟ ΜΕΛΟΣ                  ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Παναγιώτης Λούτος    Έφη Μπούνα        Μαρία Λιακάκη      Πηνελόπη Λαμπούση


Δημοσιεύτηκε

σε

από

Ετικέτες:

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *