ΠΡΑΚΤΙΚΟ 82

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 82ο

Στην Καλαμάτα σήμερα, 4 Αυγούστου 2019, ημέρα Κυριακή και ώρα 19:00, στα Γραφεία της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας, οδός Βύρωνος 67 στην Καλαμάτα, προσήλθαν για συνεδρίαση, μετά τις αρχαιρεσίες της 3ης Αυγούστου 2019, που έγιναν στην COSTA NAVARINO του Δήμου Τριφυλίας, τα νεοεκλεγέντα  μέλη της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας: ο κ. Δημήτριος Καφαντάρης Δήμαρχος Νέστορος, η κ. Ελένη Αλειφέρη Καραθανάση Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας,  ο κ. Δημήτριος Καραμπάτσος, ο κ. Παρασκευάς Σωτηρόπουλος, η κ. Θεοδώρα Γιαννίτση, ο κ. Παναγιώτης Μπαζίγος, ο κ. Παναγιώτης Λούτος και η κ. Έφη Μπούνα για να συγκροτηθούν σε σώμα και να αποφασίσουν για τη λειτουργία της Μ.Α. Απουσίαζαν λόγω κωλύματος οι κυρίες Ιουλία Τσαρίδη, Μαρία Λιακάκη και Πηνελόπη Λαμπούση.

Μετά την παράδοση της προεδρίας από την μέχρι πρότινος πρόεδρο,  Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κυρία Ελένη Αλειφέρη-Καραθανάση στον κ. Δημήτριο Καφαντάρη Δήμαρχο Πύλου Νέστορος,  το προεδρείο συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως: 

 1. ex officio o Δήμαρχος Πύλου Νέστορος ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ,
 2. ex officio η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κυρία ΕΛΕΝΗ ΑΛΕΙΦΕΡΗ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ.
 3. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ, Ιδρυτικό Μέλος, εκπρόσωπος ΗΠΑ -Καναδά.
 4. Pammessian United of the New South Wales.
 5. Μέλους καταλαμβάνει η κ. ΛΙΑΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Συνδέσμου Τριφυλίας και Πρόεδρος του Συνδέσμου Σιδηροκαστριτών Τριφυλίας με αρμοδιότητα τον Πολιτισμό, ιδιαιτέρως στα θέματα που αφορούν την ιστορία και την αρχαιολογία στη Μεσσηνία.
 6.   Μέλους καταλαμβάνει η κ. ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΛΑΜΠΟΥΣΗ τουΠαμμεσσηνιακού Συνδέσμου Πατρών ο «Παπαφλέσσας»με  αρμοδιότητες στον Πολιτιστικό και Ανθρωπιστικό Τομέα και στις Δημόσιες Σχέσεις.

Μετά από την συγκρότηση σε σώμα πάρθηκαν ομόφωνα οι ακόλουθες αποφάσεις:

 1. Να  ξεκινήσουν  προετοιμασίες για εκδηλώσεις σε συνεργασία με την Επιτροπή «Ελλάδα 20121», έτος ορόσημο, για την επίδραση της Ελληνικής Επανάστασης στους λαούς,  με ομιλητές ιστορικούς με διεθνή αναγνώριση από Ελλάδα και Εξωτερικό.
 2. Παρέχεται η δυνατότητα στα μέλη του Δ.Σ. να εκπροσωπούν τη Μ. Αμφικτυονία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μετά από συνεννόηση με τον Πρόεδρο.
 3. Να ενημερώνονται και καλούνται στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. τα ιστορικά στελέχη των προηγούμενων Διοικητικών Συμβουλίων οι κ.κ. Γεώργιος Δημόπουλος,  Γεώργιος Κωσταντόπουλος και  Αθανάσιος Ψαρούλης.
 4. Επικαιροποιούμε την με αριθμό 3 απόφαση  του 81ου Πρακτικού της 30-7-2019 περί συμμετοχή μας στο Διεθνές Σχολείο Θεάτρου του Συλλόγου  «Αποφοίτων Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας Η Μαρία Κάλλας»με το ποσό των 750 Ευρώ.
 5. Εγκρίνουμε τη δαπάνη  εκ 2.000 ευρώ της τελευταίας δόσης προς τον σκηνοθέτη κ. Μπάμπη Τσόκα για την ταινία του «ΖΟΡΜΠΑΣ».
 6. Εξουσιοδοτούμε τον Ταμία της Μ.Α. κ. Παναγιώτη Λούτο, να πραγματοποιεί αναλήψεις από τον Τραπεζικό Λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας 220/27026-26 της Μεσσηνιακής  Αμφικτυονίας, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο θα προσδιορίζει το λόγο και  το ύψος της δαπάνης. Σε περίπτωση κωλύματος του ταμία το Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί να εξουσιοδοτεί με απόφασή του, άλλο μέλος του Δ.Σ. να πραγματοποιήσει κάποια ανάληψη.  
 7. Ο Ταμίας κ. Παναγιώτης Λούτος μπορεί να κρατά εις χείρας μέχρι του ποσού των 2.000 ευρώ, για αντιμετώπιση τρεχόντων εξόδων.

Για το σκοπό αυτό συντάχτηκε το παρόν Πρακτικό και υπογράφεται ως ακολούθως.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Η Συμπρόεδρος             Ο Α’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δημήτριος Καφαντάρης   Ελένη Αλειφέρη     Δημήτριος Καραμπάτσος

Ο Β΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ   Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΥΡΩΠΗ              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Παρασκευάς Σωτηρόπουλος      Θεοδώρα Γιαννίτση    Παναγιώτης Μπαζίγος

Ο ΤΑΜΙΑΣ                   ΤΟ ΜΕΛΟΣ                  ΤΟ ΜΕΛΟΣ                  ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Παναγιώτης Λούτος    Έφη Μπούνα               Μαρία Λιακάκη Πηνελόπη Λαμπούση


Δημοσιεύτηκε

σε

από

Ετικέτες:

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *