ΠΡΑΚΤΙΚΟ 80

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 80ο

Στην Καλαμάτα σήμερα, ημέρα Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 και ώρα 18.00, στα Γραφεία της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας, οδός Βύρωνος 67 στην Καλαμάτα, προσήλθαν για συνεδρίαση, στην με αριθμό  41/6-6-2019 Πρόσκληση της Προέδρου κ. Ελένης Αλειφέρη,  ο Γραμματέας κ. Παναγιώτης Μπαζίγος, ο Εκπρόσωπος της Ευρώπης κ. Αθανάσιος Ψαρούλης,  ο Ταμίας κ. Παναγιώτης Λούτος, το Μέλος κ. Μαρία Λιακάκη όπως και το μέλος κ. Πηνελόπη Λαμπούση αξιοποιώντας το άρθρο 14.2 του Καταστατικού, έστειλαν επιστολές με emails για τη συνεδρίαση, αποδεχόμενοι τα θέματα της πρόσκλησης όπως επίσης ο Συμπρόεδρος κ. Δημήτριος Καφαντάρης και ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ κ. Γεώργιος Δημόπουλος συμμετείχαν τηλεφωνικά αποδεχόμενοι τα θέματα της συνεδρίασης, επίσης παραβρέθηκε και το αναπληρωματικό μέλος κ. Κώστας Γαλάνης και λήφθηκαν ομόφωνα οι κάτωθι αποφάσεις:

 1. Να αποσταλούν προσκλήσεις για το 13ο Τακτικό Συνέδριο, πέραν των μελών σε όλο το πρωτόκολλο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, με μνεία στους τρεις Μητροπολίτες, Βουλευτές, Δημάρχους.
 2. Η πρόταση του Δημοσιογράφου κ. Βαγγέλη Πάλλα για διοργάνωση ημερίδας για Επίκαιρα Θέματα να μετατεθεί για το επόμενο Δ.Σ.
 3. Σχετικά με την προβολή της Μεσσηνίας με τις διαλέξεις  και τις προβολές στην Αδελαΐδα και Μελβούρνη του καθηγητή Πέτρου Θέμελη και του Γραμματέα κ. Παναγιώτη Μπαζίγου, εγκρίνουμε τη δαπάνη του εισιτηρίου στο σκηνοθέτη κ. Μπάμπη Τσόκα, το οποίο ανέρχεται στις 11.095 Σουηδικές Κορώνες, (οι οποίες αντιστοιχούν με τη σημερινή ισοτιμία  1 Ευρώ/ 10,63755 Κορώνες στο ποσό των 1.180,23 Ευρώ)  για μετάβαση και αυτού στην Αυστραλία για να μιλήσει για τα ντοκιμαντέρ του που αφορούν τη Μεσσηνία  «Η δική μας Μαρία Κάλλας» και «Πέτρος Θέμελης- Άγγιξα… Αγάπησα… Έσκαψα…»  που αναφέρονται στην Μαρία Κάλλας και του την Αρχαία Μεσσήνη, βελτιώνοντας έτσι την παρουσία της Μ. Αμφικτυονίας στην Ελληνική Ομογένεια.
 4. Αυξάνουμε το ποσό  από τα 300 Ευρώ που έχουμε εγκρίνει στα 400 Ευρώ, για την αγορά 20 γυναικείων και 10 ανδρικών μεταξωτών Καλαματιανών μαντηλιών για να διατεθούν στους Μεσσηνιακούς Συλλόγους της Αυστραλίας.
 5. Εγκρίνουμε ένα δεύτερο ποσό αποζημίωσης στο σκηνοθέτη κ. Μπάμπη Τσόκα εκ 2.000 Ευρώ, για το ντοκιμαντέρ του Ζορμπά και έτσι υπολείπεται το ένα τρίτο ποσό εκ 2.000 Ευρώ για την τελική εξόφληση.  
 6. Εγκρίνουμε την αγορά Η/Υ laptop για τις ανάγκες της Αμφικτυονίας.
 7. Εγκρίνουμε τη μείωση συνδρομών μελών των Συλλόγων και των Ομοσπονδιών από  40+40=80, σε 50 ευρώ για κάθε διετή περίοδο.
 8. Να αποσταλεί απαντητική επιστολή στην Πρόεδρο της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ Καναδά σχετικά με την πρόσκληση μας στη Γενική Συνέλευση.
 9. Εγκρίνουμε η Πραγματοποίηση του Θερινού Ανταμώματος των Απανταχού Μεσσηνίων, να γίνει την Κυριακή 21 Ιουλίου 2019, στο Κέντρο Διασκέδασης ΟΑΣΗΣ, στην παραλία Μπούκας Μεσσήνης με τιμή Πρόσκλησης τα 15 Ευρώ και δέκα (10) τιμητικές προσκλήσεις στη διάθεση του Δ.Σ. για την εκχώρησή τους με απόφαση την επόμενη συνεδρίαση.
 10.  Δεν εγκρίνουμε την επιχορήγηση Συλλόγων για οργάνωση δικών των εκδηλώσεων για να μην παρατηρηθούν διακρίσεις στους συλλόγους μέλη μας.
 11. Εξουσιοδοτούμε τον Ταμία κ. Παναγιώτη Λούτο να αποδώσει το ποσό των 2.000 και 1.180,23 ευρώ στο σκηνοθέτη κ. Μπάμπη Τσόκα.

Γιαυτό συντάχθηκε αυτό το Πρακτικό και υπογράφεται ως ακολούθως.

Η Πρόεδρος                             Ο Συμπρόεδρος      Ο Εκπρόσωπος  ΗΠΑ              

Ελ. Αλειφέρη-Καραθανάση  Δημήτριος Καφαντάρης  Γεώργιος Δημόπουλος    

Ο Εκπρόσωπος Ευρώπης       Ο Γραμματέας                         Ο Ταμίας                                                                    

Αθανάσιος Ψαρούλης            Παναγιώτης Μπαζίγος      Παναγιώτης Λούτος   

Το μέλος                                  Το μέλος                                             

Μαρία Λιακάκη                       Πηνελόπη Λαμπούση

Πηνελόπη Λαμπούση                     Μαρία Λιακάκη


Δημοσιεύτηκε

σε

από

Ετικέτες:

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *