ΠΡΑΚΤΙΚΟ 71ο

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 71ο

Στην Καλαμάτα σήμερα, 20 Ιανουαρίου 2018, ημέρα Σάββατο και ώρα 12:00, στα Γραφεία της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας, οδός Βύρωνος 67 και Σωκράτους, προσήλθαν για συνεδρίαση, μετά από την με αριθμό  3/17-01-2018 Πρόσκληση της Προέδρου, τα εξής μέλη του Δ.Σ. της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας: Ο Γραμματέας κ. Παναγιώτης Μπαζίγος, ο Εκπρόσωπος των ΗΠΑ κ. Γεώργιος Δημόπουλος, ο Εκπρόσωπος της Ευρώπης κ. Αθανάσιος Ψαρούλης,  ο Ταμίας κ. Ιωάννης Πράνταλος και τα μέλη Παναγιώτης Λούτος και Μαρία Λιακάκη δήλωσαν τηλεφωνικά  ότι συμφωνούν και αποδέχονται τα θέματα όπως θα διατυπωθούν με τηλεφωνική επικύρωση. Επίσης ο Εκπρόσωπος του Καναδά κ. Δημήτριος Καραμπάτσος αποδέχτηκε τα θέματα με γραπτό μήνυμά. Το Μέλος κ. Αντωνία Οικονόμου αδυνατούσε να παραστεί και ζήτησε να συζητηθούν όχι μόνο το θέμα της ιστοσελίδας που αναγράφεται στην πρόσκληση, αλλά και οι προτάσεις που είχε υποβάλει στην προηγούμενη συνεδρίαση ήτοι: «1 Ίδρυση Νεολαίας Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας 2. Διεξαγωγή Μαραθωνίου στην πόλη της Καλαμάτας   την Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2018 για την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου. Τα έσοδα θα διατεθούν σε κάποιο φορέα για την καταπολέμηση του καρκίνου,  όπως η «Φλόγα. 3.Ενεργή παρουσία στα social media: -Δημιουργία επίσημων λογαριασμών της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας σε Facebook, twitter, YouTube, instagram, snapchat, LinkedIn . 4.Δημιουργία video-μίνι ντοκιμαντέρ απο ομάδα νέων, όπως το spot-ακι που είχαμε φτιάξει στο συνέδριο στο Costa Navarino, με θεματικές που θα αναδεικνύουν  τη Μεσσηνία. Πχ. Δεκέμβριος μήνας- μάζεμα ελιών. 5. Εγκατάσταση της εφαρμογής Fix my city στους δήμους της Μεσσηνίας. 6. Ηλεκτρονική βάση δεδομένων με εγγραφή των μελών των συλλόγων της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας. Στόχος η δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου επικοινωνίας μεταξύ των μελών. Το κάθε μέλος θα διαθέτει λογαριασμό όπου θα μπορεί να επικοινωνεί με τα υπόλοιπα μέλη ανταλλάσσοντας χρήσιμες πληροφορίες, ιδέες για δράσεις κλπ.». Η Πρόεδρος κ. Ελένη Αλειφέρη συμμετείχε στη συνεδρίαση τηλεφωνικά. Επί των θεμάτων της Πρόσκλησης και τις προτάσεις της κ. Αντωνίας Οικονόμου, ελήφθησαν οι ακόλουθες αποφάσεις:

 1. Να συντονίσει η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία τα μέλη της για να υποβάλουν στο Υπουργείο Πολιτισμού προτάσεις δράσεων για να ενταχθούν στον Ευρωπαϊκό Κατάλογο δεδομένου ότι το 2018 κηρύχτηκε Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτισμού. Ο Γραμματέας κ. Π. Μπαζίγος ανέφερε ότι έχουν ενημερωθεί αρκετοί σύλλογοι και ετοιμάζουν προτάσεις.
 2. Να υποστηριχτούν οι προτάσεις των μελών της που θα ενταχθούν στον Ευρωπαϊκό Κατάλογο δράσεων πολιτισμού.
 3. Να προσφερθούν μεταξωτά Καλαματιανά μαντίλια στους συν- διοργανωτές των προβολών της ταινίας «Η δική μας Μαρία Κάλλας» στην Αυστραλία με έγκριση δαπάνης 400 ευρώ.
 4. Να δοθεί το ποσόν των 4.000 ευρώ στο σκηνοθέτη κ. Μπάμπη Τσόκα ως πρώτη δόση για τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ που του ανατέθηκε με την απόφαση αριθμ. 1 του 70ου Πρακτικού, για το «Ο Ζορμπάς στη Μάνη της Μεσσηνίας».
 5. Να υποβληθεί ολοκληρωμένη πρόταση από την κ. Αντωνία Οικονόμου για την ίδρυση Νεολαίας της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας, λαμβάνοντα υπόψη ότι μέλη μας είναι σύλλογοι και μεταξύ αυτών έχουμε ήδη ένα σύλλογο νέων.
 6. Να μη προβούμε στην οργάνωση Μαραθωνίου στην Καλαμάτα στις 4 Φεβρουαρίου 2018, γιατί ξεπερνά τις δυνατότητές μας.
 7. Να αποκτήσει η Μ. Αμφικτυονία ενεργή παρουσία στα social media με τη δημιουργία επίσημων λογαριασμών στα: twitter, Youtube, instagram, snapchat και Linkedin. Στο Facebook έχουμε ήδη λογαριασμό τον οποίο χειρίζεται η κ. Μαρία Λιακάκη. Από τους υπόλοιπους πέντε λογαριασμούς αναθέτουμε στην κ. Αντωνία Οικονόμου να ανοίξει και να χειριστεί, αρχικά, δύο λογαριασμούς της επιλογής της.
 8. Να αναθέσουμε στην κ. Αντωνία Οικονόμου την πρότασή της για δημιουργία μικρού ντοκιμαντέρ με θεματική το μάζεμα των ελιών στη Μεσσηνία.
 9. Να προτείνουμε στους Δήμους της Μεσσηνίας την εφαρμογή Fix my city που μας πρότεινε η κ. Αντωνίας Οικονόμου.
 10. Να εγκρίνουμε τη δημιουργία, της Ηλεκτρονικής Βάσης δεδομένων των μελών μας στην ιστοσελίδα μας. Όπως πρότεινε η κ. Αντωνία Οικονόμου.
 11. Να διερευνήσει ο Γραμματέας κ. Παναγιώτης Μπαζίγος τη δυνατότητα επαναλειτουργίας μιας εκ των δύο ιστοσελίδων της Αμφικτυονίας που υπήρχαν σε λειτουργία, δεδομένου ότι υπάρχουν backup των ιστοσελίδων αυτών.
 12. Να γίνει επανασυζήτηση για τις αρμοδιότητες του Δ.Σ. σε συνεδρίαση ολομέλειας.

Γιαυτό συντάχθηκε αυτό το Πρακτικό και υπογράφεται ως ακολούθως.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ των ΗΠΑ       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Ελένη Αλειφέρη-Καραθανάση   Γεώργιος Δημόπουλος       Παναγιώτης Μπαζίγος

 

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ  ΕΥΡΩΠΗΣ               O ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΑΝΑΔΑ        Ο ΤΑΜΙΑΣ                    ΤΟ  ΜΕΛΟΣ

 

 

Αθανάσιος Ψαρούλης                   Δημήτριος Καραμπάτσος                 Ιωάννης  Πράνταλος

ΤΟ ΜΕΛΟΣ                              ΤΟ ΜΕΛΟΣ                              ΤΟ ΜΕΛΟΣ

 

Αντωνία Οικονόμου                Μαρία Λιακάκη                       Παναγιώτης Λούτος

 


από

Ετικέτες:

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *