ΠΡΑΚΤΙΚΟ 67ο

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 67o

Στην Καλαμάτα σήμερα, 19 Ιουνίου 2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.00, στα Γραφεία της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας,  οδός Βύρωνος 67 και Σωκράτους, προσήλθαν για συνεδρίαση, μετά από την με αριθμό 46/17-6-2017 Πρόσκληση του Προέδρου, τα  εξής μέλη του  Δ.Σ. της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας: Ο Πρόεδρος κ. Δημήτριος Καφαντάρης, Δήμαρχος Πύλου Νέστορος,  ο Γραμματέας κ. Παναγιώτης Μπαζίγος,  ο Εκπρόσωπος της Ευρώπης κ. Αθανάσιος Ψαρούλης και ο Ταμίας κ. Ιωάννης Πράνταλος. Η Συμπρόεδρος κ. Ελένη Αλειφέρη, Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας συμμετείχε τηλεφωνικά. Ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Αθανάσιος Σωτηρόπουλος, συμμετείχε με ηλεκτρονική επιστολή με την οποία ζήτησε α) Τα ονόματα των προταθέντων για να τιμηθούν. β) Του λόγους για τους οποίους θα τιμηθούν και γ) Την προσφορά των προταθέντων στο κοινωνικό σύνολο. Η κ.  Αντωνία Οικονόμου πρότεινε να τιμηθεί η Εξοχότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

 

Πριν τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, έγινε ενημέρωση από τον πρόεδρο κ. Δημήτριο Καφαντάρη,‘ ότι μετά την παραίτηση, για προσωπικούς λόγους, από τη θέση του προέδρου της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας του κ. Παναγιώτη Κατσίβελα, ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες των εδαφίων α και β του άρθρου 6.1 του Καταστατικού και μετά από συνεννόηση των υπολοίπων πληθυσμιακά μεγαλυτέρων Δημάρχων Μεσσηνίας, ορίστηκε ως Πρόεδρος της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας ο κ. Δημήτριος Καφαντάρης, Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος.

 

Στη συνέχεια επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης πάρθηκαν οι ακόλουθες αποφάσεις:

  1. Ο τίτλος του Συνεδρίου στο συνέδριο της 5ης Αυγούστου στην COSTA NAVARINO θα είναι: «Μεσσηνία, 5.000 χρόνια ιστορία».
  2. Ο πρώτος ομιλητής θα είναι ο Τακτικός Καθηγητής της Ελληνικής Αρχαιολογίας και κάτοχος της Έδρας Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Missouri St. Louis των ΗΠΑ-Ακαδημαϊκός κ. Μιχάλης Κοσμόπουλος, με θέμα: “Υπό το Σκήπτρο του Νέστορα. Η Αρχαία Πρωτεύουσα της Ίκλαινας και η Γένεση του Δυτικού Πολιτισμού”.
  3. Ο Δεύτερος ομιλητής θα είναι ο κ. Χρήστος Παναγόπουλος, ε.τ. Πρέσβης, με θέμα που θα προσδιορίσει. Στους ομιλητές θα απονεμηθεί αναμνηστική πλακέτα.
  4. Ως τιμώμενη προσωπικότητα προτείνεται ο Μεσσήνιος κ. Αθανάσιος Θεοδωρόπουλος, Πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ως θεσμικός εκπρόσωπος του Λυρικού Θεάτρου του έτους Μαρία Κάλλας.
  5. Η 5η Θερινή Συνάντηση των Απανταχού Μεσσήνιων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Ιουλίου στη Μπούκα Μεσσήνης.
  6. Η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία θα συμμετάσχει στο Αντάμωμα των Πυλιακών Συλλόγων στις 5 Ιουλίου 2017 στη Μεθώνη, στο Φεστιβάλ Μεσογειακής Διατροφής – ΟΥΝΕΣΚΟ στις 29/6-1/7 στην Κορώνη και στην 4η Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού στις 28 Ιουλίου στη Μεθώνη.

Επί των ανωτέρω προτάσεων ο Αντιπρόεδρος κ. Αθανάσιος Σωτηρόπουλος και το μέλος κ. Αντωνία Οικονόμου συμφώνησαν σε όλα με ηλεκτρονικές επιστολές που απέστειλαν, οπότε οι προτάσεις γίνονται  ομόφωνες αποφάσεις.

Γιαυτό συντάχθηκε αυτό το Πρακτικό και υπογράφεται ως ακολούθως.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Η ΣΥΜΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο Α ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

Δημήτριος Καφαντάρης    Ελένη Αλειφέρη-Καραθανάση    Αθανάσιος Σωτηρόπουλος

 

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ  ΕΥΡΩΠΗΣ       Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ        Ο ΤΑΜΙΑΣ       ΤΟ  ΜΕΛΟΣ

 

 

Αθανάσιος Ψαρούλης               Παν. Μπαζίγος     Ιωάν.  Πράνταλος  Αντ. Οικονόμου

 

 

 


Ετικέτες:

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *