ΠΡΑΚΤΙΚΟ 68ο

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 68o

Στην Καλαμάτα σήμερα, 2 Αυγούστου 2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 20.00, στα Γραφεία της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας,  οδός Βύρωνος 67 και Σωκράτους, προσήλθαν για συνεδρίαση, μετά από την με αριθμό  78/25-7-2017 Πρόσκληση του Προέδρου, τα  εξής μέλη του  Δ.Σ. της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας: Ο Πρόεδρος κ. Δημήτριος Καφαντάρης, Δήμαρχος Πύλου Νέστορος,  ο Γραμματέας κ. Παναγιώτης Μπαζίγος,  ο Εκπρόσωπος της Ευρώπης κ. Αθανάσιος Ψαρούλης και ο Ταμίας κ. Ιωάννης Πράνταλος, το Μέλος κ. Αντωνία Οικονόμου. Το αναπληρωματικό μέλος κ. Έλενα Παπανδρέου και τα μέλη κ. Δημόπουλος Γεώργιος, κ. Κώστας Γαλάνης, κ. Μάρθα Χρυσομάλλη μέλη συμμετείχαν ως παρατηρητές.  Η Συμπρόεδρος κ. Ελένη Αλειφέρη, Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας συμμετείχε τηλεφωνικά. Επί των θεμάτων της Πρόσκλησης ελήφθησαν οι ακόλουθες αποφάσεις:

  1. Για τον καταμερισμό εργασιών στο 12 Τακτικό Συνέδριο και τη Γενική Συνέλευση Της 5Ης Αυγούστου 2017, αποφασίστηκε: α) Να διατεθούν μέχρι 100 ευρώ για αμοιβές γραμματειακής υποστήριξης στο συνέδριο, β). Η πρώτη σειρά καθισμάτων θα καταληφθεί από τους επισήμους, γ). Στο τραπέζι του πάνελ θα καθίσουν ο Πρόεδρος, η Συμπρόεδρος, ο Γραμματέας και οι δύο ομιλητές, δ). Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρόεδρος, η Συμπρόεδρος, ο Μητροπολίτης, οι Δήμαρχοι, οι βουλευτές και ενδεχομένως άλλες προσωπικότητες, ε). Μετά τις εισηγήσεις των δύο ομιλητών θα γίνει η απονομή τους αναμνηστικών δώρων, στ). Η κ. Μάρθα Χρυσομάλλη θα απαγγείλει σχετικό ποίημα, ζ). Θα ακολουθήσει η παρουσίαση του τιμώμενου, ο χαιρετισμός του και η απονομή του Θυρεού και θα κλείσει το 12ο Συνέδριο.

 

  1. Για την οργάνωση και εκπροσώπηση της Αμφικτυονίας στην ομιλία για τον «Πολεμιστή Γρύπα» στη Στοκχόλμη στις 11 Οκτωβρίου 2017, αποφασίστηκε η Αμφικτυονία να καλύψει τα έξοδα, α). Των δύο καθηγητών ομιλητών Saron Stokern και Tzak Ntevis (εισιτήρια οικονομικής θέσης και τρεις διανυκτερεύσεις), β). Να παραθέσει ένα γεύμα ή δείπνο στους τοπικούς συνδιοργάνωσες της εκδήλωσης και γ). Να προσφέρει αναμνηστικά δώρα στους επικεφαλείς των συνδιοργανωτών.

 

  1. Εγκρίνεται η πρόταση της κ. Δώρας Γιαννίτση για Επανέκδοση από τη Μεσσηνιακή Αμφικτυονία, λόγω εξαντλήσεως  του δίγλωσσου Καταλόγου για το Ναυαρίνο, που έκδωσε το ΚΕΠ προ 10ετίας 24 σελίδων με παραχώρηση των δικαιωμάτων και με υποχρέωση να υπάρξει ο λογότυπος του ΚΕΠ. Για το σκοπό αυτό να διερευνηθεί το κόστος και να έρθει στο Δ.Σ. για οριστική απόφαση.

 

  1. Εγκρίνεται η συνεργασία με το Δήμο Δυτικής Μάνης για δημιουργία ντοκιμαντέρ για το Ζορμπά και τη δημιουργία παράστασης του Ζορμπά και συμμετοχή στο συνέδριο με το Διεθνή Σύλλογο Καζαντζάκη τον Σεπτέμβριο του 2017.

 

Γιαυτό συντάχθηκε αυτό το Πρακτικό και υπογράφεται ως ακολούθως.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Η ΣΥΜΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Δημήτριος Καφαντάρης    Ελένη Αλειφέρη-Καραθανάση    ΠΑΝΑΓ. ΜΠΑΖΙΓΟΣ

 

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ  ΕΥΡΩΠΗΣ               Ο ΤΑΜΙΑΣ                     ΤΟ  ΜΕΛΟΣ

 

 

Αθανάσιος Ψαρούλης                Ιωάν.  Πράνταλος                Αντωνία Οικονόμου

 

 


Ετικέτες:

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *