ΠΡΑΚΤΙΚΟ 66ο

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 66o

Στην Κυπαρισσία σήμερα, 11 Φεβρουαρίου 2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11.00, στο Δημαρχείο Τριφυλίας,  οδός Δημαρχείου 2, προσήλθαν για συνεδρίαση, μετά από την με αριθμό 23/4-2-2017 Πρόσκληση του Προέδρου, τα  εξής μέλη του  Δ.Σ. της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας: Ο Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Κατσίβελας, Δήμαρχος Τριφυλίας,  ο Γραμματέας κ. Παναγιώτης Μπαζίγος,  ο Εκπρόσωπος της Ευρώπης κ. Αθανάσιος Ψαρούλης, ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Αθανάσιος Σωτηρόπουλος, ο Εκπρόσωπος Αμερικής κ. Σταύρος Γιαννόπουλος, ο Ταμίας κ. Ιωάννης Πράνταλος και το Μέλος κ. Αντωνία Οικονόμου έστειλαν ηλεκτρονικά επιστολές ότι συμφωνούν και υποστηρίζουν τα θέματα της πρόσκλησης. Ακόμα στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν το αναπληρωματικό μέλος της Αμερικής κ. Τάκης Παπαδόπουλος, ο Εκπρόσωπος του Δήμου Μεσσήνης κ. Κώστας Γεωργακόπουλος και η εκπρόσωπος του Δήμου Οιχαλίας κ. Αριστέα Νάκου.

Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκαν τα θέματα της πρόσκλησης και πάρθηκαν  οι ακόλουθες αποφάσεις:

 1. Να συνεργαστούμε με το Σύλλογο Αποφοίτων Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας “Μαρία Κάλλας”, συμμετέχοντας στα μισά έξοδα για εκτύπωση και διανομή 2.000 καρτών-φωτογραφιών της Μαρίας Κάλλας με τους λογότυπους της Αμφικτυονίας και του Συλλόγου Μουσικού σχολείου. Εγκρίνουμε το ποσό των 200 ευρώ.
 2. Να συνεργαστούμε με το Athenaeum, Διεθνές Κέντρο Πολιτισμού και τους Συλλόγους Αποφοίτων Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας ” Η Μαρία Κάλλας”,  «Ένωση Φίλων Μαρίας Κάλλας» κ.α. για κοινές πολιτιστικές εκδηλώσεων το 2017 ” Έτος Μαρίας Κάλλας”.
 3. Να συνεργαστούμε με το Ίδρυμα Κατερίνας Παναγοπούλου (Διεθνές Κέντρο Επιστημών και Ελληνικών Αξιών και Αρχών) και τους  Δήμους Μεσσήνης και Οιχαλίας για πραγματοποίηση  πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Αρχαία Μεσσήνη.
 4. Να συνεργαστούμε με το Σύλλογο Μεσσηνίων Θεσσαλονίκης “Ο Καπετάν Άγρας” και  την Ελληνική Επιτροπή για την Επιστροφή των Γλυπτών της Ακρόπολης”  (ΕΕΕΓΑ) για  ομιλία στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα στις 9 Δεκεμβρίου 2016. Εγκρίνουμε το ποσό των 300 ευρώ.
 5. Να συνεργαστούμε με Διεθνή Σύλλογο «Καζαντάκη» και τους Δήμους Καλαμάτας και Δυτικής Μάνης για συμμετοχή σε συνέδριο, το Σεπτέμβριο του 2017, για το Ζορμπά, στην Καλαμάτα και την Καρδαμύλη. Εγκρίνουμε το ποσό των 500 ευρώ.
 6. Τη συνεργασία με το Δήμο Δυτικής Μάνης για την κατασκευή μνημείου-παράσταση-προτομή του Ζορμπά στη Στούπα το μεταθέτουμε για αργότερα.
 7. Να συνεργαστούμε με το Σύλλογο “Ελαιώνα” της Στοκχόλμης, την Ελληνική  Πρεσβεία Στοκχόλμης και το Δήμο Borlange Σουηδίας, για πραγματοποίησης εκδήλωσης στις 13 Μαΐου 2017,στη μνήμη των σαράντα (40) χρόνων από το θάνατο της  Μαρίας Κάλλας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Borlange της Σουηδίας, με κοκτέιλ πάρτι στο Σπίτι- Μουσείο του μεγάλου σουηδού τενόρου JUSSI BJORLING, ο οποίος  υπήρξε  δίδυμο με την Κάλλας στη σκηνή της Όπερας και μια ελαφριά συναυλία όπερα στην εκκλησία της πόλης με συμμετοχή της mezzo σοπράνο Κατερίνας Ρούσου.
 8. Να συνεργαστούμε με την Ελληνική Πρεσβεία Στοκχόλμης για ένα ΓΚΑΛΑ, ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΟ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΦΡΑΦΟ, στην επίσημη αίθουσα της Μουσικής Ακαδημίας Στοκχόλμης για 3 Ελληνίδες Μαρία Κάλλας, Κική Δημουλά, Μελίνα Μερκούρη το Νοέμβριο του 2017.
 9. Να συνεργαστούμε με την Ελληνική Πρεσβεία Στοκχόλμης, τον ΕΟΤ Στοκχόλμης, το Δήμο Πύλου, την ΚΕΔ, το Σύλλογο Φίλων του Σουηδικού Ινστιτούτου Αθήνας και την Costa Navarinο σε εκδήλωση με διάλεξη για τον “Πολεμιστή Γρύπα της Πύλου” το πρώτο 15/θημερο Οκτωβρίου 2017. Η εκδήλωση προτείνεται να γίνει στο Μεσογειακό Μουσείο Στοκχόλμης. Η ανακάλυψη του Γρύπα, του άρχοντα των χρυσών δακτυλιδιών, θεωρείται μια από τις σημαντικότερες των τελευταίων 65 ετών. Έχουν αποδεχτεί την πρόσκληση οι αρχαιολόγοι Saron Stokern και Tzak Ntevis που ανακάλυψαν τον τάφο. Η δαπάνη για την πρόσκληση των ομιλητών προτείνουμε να καλυφθεί από το Δήμο Πύλου Νέστορος.
 10. Να συνεργαστούμε με την COSTA NAVARINO (κ. Νατάσα Γλαράκη) και την κ. Μαρία Μπουντά Μπακάλη για προβολή της ταινίας του Μπάμπη Τσόκα “Η δική μας Μαρία Κάλλας” και παρουσίαση του Μονόπρακτου “La Maria. H Ζωή και οι Έρωτες της Μαρίας Κάλλας” το καλοκαίρι του 2017 στην COSTA NAVARINO.
 11. Εγκρίνουμε την πρόταση του κ. Μπάμπη Τσόκα να  πληρώσει  το ποσό των 3.000 ευρώ για  διαχείριση από τη Μεσσηνιακή Αμφικτυονία, 1.000 αντιτύπων του εξ 82 σελίδων βιβλίο σε εκτύπωση όφσετ “Η δική μας Μαρία Κάλλας, εφόσον δε βρεθεί άλλος χρηματοδότης. Το βιβλίο μπορεί να πωλείται με 5 ευρώ. Κόστος 3.000 ευρώ.
 12. Εγκρίνουμε την πρόταση του κ. Μπάμπη Τσόκα να  πληρώσει  το ποσό των 1.000 ευρώ για την εκτύπωση αφισών για την ταινία «Η δική μας Μαρία Κάλλας» στην Ελληνική και Αγγλική για να αναρτηθούν με τις ονομασίες των διοργανωτών στις πόλεις που θα πραγματοποιηθούν προβολές. Κόστος 1.000 ευρώ.
 13. Να συνεργαστούμε με τους Μεσσηνιακούς Συλλόγους και την Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ-Καναδά για την προβολή της ταινίας «Η δική μας Μαρία Κάλλας» στην Αμερική. Την αποστολή θα εκπροσωπήσουν ο σκηνοθέτης Μπάμπης Τσόκας, ο βοηθός του Φώτης Κουτρουμπής για λήψη φωτογραφιών και βίντεο από τις εκδηλώσεις, ο Γραμματέας Παναγιώτης Μπαζίγος, τα μέλη της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας Κέλλυ Μακροπούλου (αδελφή Κάλλας) και Παναγιώτης Μίντζιας (Ωνάσης). Τα έξοδα των ανωτέρω θα είναι εξ ιδίων, εκτός και βρεθεί σπόνσορας. Την αποστολή μπορεί να συνοδέψει και οποίο άλλος επιθυμεί.
 14. Εγκρίνουμε τη δαπάνη των 1.000 ευρώ για την αγορά μεταξωτών Καλαματιανών Μαντηλιών για προσφορά στους συνδιοργανωτές των προβολών. Κόστος 1.000 ευρώ.
 15. Εγκρίνουμε η Προβολή της ταινίας της Μαρίας Κάλλας να γίνει σε συνεργασία με τη Λυρική Σκηνή, την Ένωση «Φίλων Μαρίας Κάλλας» και το Σύλλογο αποφοίτων Μουσικού Σχολείου «Μαρία Κάλλας» στο Κινηματοθέατρο ODEON στην Αθήνα στις 23/4/2017.
 16. Η ιστοσελίδα της Μεσσηνιακής Αμφικτυονία διαχειρίζεται από το μέλος του Δ.Σ κ. Αντωνία Οικονόμου.
 17. Για την προετοιμασία του 12ου συνεδρίου το 2017, θα ζητήσουμε από τα μέλη μας να υποβάλουν προτάσεις για να αποφασίσουμε ποια θα είναι η τιμώμενη προσωπικότητα για το 2017, το «Έτος Μαρίας Κάλλας» όπως επίσης και προτάσεις για τους δύο (2) ομιλητές του συνεδρίου.
 18. Εγκρίνουμε τη δαπάνη μετακίνηση εντός της Βόρειας Αμερικής στο βοηθό σκηνοθέτη κ. Φώτη Κουτρουμή. Κόστος 500 ευρώ.
 19. Εξουσιοδοτούμε το μέλος μας της Κεντρικής Ευρώπη κ. Γιοβάννας Αργυροηλιοπούλου να εκπροσωπήσει τη Μεσσηνιακή Αμφικτυονία και να προωθήσει την προβολή της ταινίας στην Κεντρική Ευρώπη.
 20. Εξουσιοδοτούμε τον Ταμία της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας να προβεί αθροιστικά στην ανάληψη και πληρωμή των εγκριθέντων δαπανών που ανέρχονται στο ύψος των 7.000 ευρώ. Μετά τα ανωτέρω κλείνεται το Πρακτικό και υπογράφεται ως ακολούθως.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο Α ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΝΑΔΑ

Παναγιώτης Κατσίβελας  Αθανάσιος Σωτηρόπουλος  Σταύρος Γιαννόπουλος

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ  ΕΥΡΩΠΗΣ       Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ           Ο ΤΑΜΙΑΣ                 ΤΟ  ΜΕΛΟΣ

Αθανάσιος Ψαρούλης                Παν. Μπαζίγος        Ιωάν.  Πράνταλος        Αντ. Οικονόμου

 

 

 


Ετικέτες:

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *