ΠΡΑΚΤΙΚΟ 63ο

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 63o

Στην Κυπαρισσία σήμερα, στις 23 Ιουνίου 2016, ημέρα Πέμπτη και ώρα 13.00, στο Δημαρχείο Τριφυλίας,  οδός Δημαρχείου 2, προσήλθαν για συνεδρίαση, μετά από την με αριθμό 30/14-6-2016 Πρόσκληση του Προέδρου, τα  εξής μέλη του  Δ.Σ. της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας: ο κ. Παναγιώτης Κατσίβελας, Δήμαρχος Τριφυλίας,  ο κ. Παναγιώτης Μπαζίγος,  ο κ. Ιωάννης Πράνταλος, και  ο κ. Αθανάσιος Ψαρούλης. Την επομένη 24 Ιουνίου 2016, ημέρα Παρασκευή  και ώρα 13.00 συνεχίστηκε η συνεδρίαση στο Διοικητήριο της Καλαμάτας στην αίθουσα «Παναγιώτης Φωτέας» υπό τη Συμπρόεδρο κ. Ελένη Αλειφέρη και προσήλθαν στη συνεδρίαση ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ κ. Αθανάσιος Σωτηρόπουλος, ο εκπρόσωπος της Ευρώπης κ. Αθανάσιος Ψαρούλης, ο εκπρόσωπος της Αυστραλίας κ. Κυριάκος Παπαδημητρόπουλος, ο κ. Παναγιώτης Μπαζίγος, ο κ. Ιωάννης Πράνταλος  και η δ. Αντωνία Οικονόμου και έλαβαν τις ακόλουθες αποφάσεις:

 1. Να μη διεξαχθεί έκτακτο συνέδριο το καλοκαίρι του 2016, αφού κανένα μέλος μας δεν υπέβαλε κάποια πρόταση περί τροποποίησης του Καταστατικού, στην με αριθμό 12/15 Απριλίου 2016, επιστολή μας που  είχαμε στείλει  και αναρτήσει στην ιστοσελίδα μας. Ωστόσο αν προκύψουν καταστατικά θέματα, αυτά θα εισαχθούν στο 12ο Τακτικό Συνέδριο τον Ιούλιο/Αύγουστο του έτους 2017.
 2. Nα ενημερώσουμε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ότι το Μνημόνιο Συνεργασίας (Memorandum Of Understanding) που έχουμε συνάψει μαζί του, σχετικά με την εκπροσώπηση της Μ. Αμφικτυονίας, αντί αυτού, στο VON KARMAN INSTITUTE for fluid dynamics, λήγει στις 11 Νοεμβρίου του 2017 προκειμένου το ΥΠΕΘΑ,να σχεδιάσει την πολιτική του.
 3. Να πραγματοποιήσουμε τη Γκαλά Όπερα στο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης στις 10 ή άλλη ημερομηνία του Σεπτεμβρίου 2016 για τη Μαρία Κάλλας. Η εκδήλωση να συν-διοργανωθεί  με κορμό το Δήμο Μεσσήνης και να συμμετέχουν στα έξοδα η Περιφέρεια Πελοποννήσου, οι άλλοι Δήμοι της Μεσσηνίας, η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία, ο Συλλόγων Αποφοίτων Μουσικού Σχολείου «Μαρία Κάλλας» και η Ένωση Φίλων «Μαρία Κάλλας».  Ανταποδοτικά, οι συμμετέχοντες  θα λάβουν αντίστοιχο αριθμό προσκλήσεων.
 4. Να συμβάλει η Μ. Αμφικτυονία στη δημιουργία ένα Δίκτυο Πόλεων Μαρίας Κάλλας (Αθήνα, Μιλάνο, Βερόνα, Παρίσι, Νέα Υόρκη, Σικάγο, Οιχαλία, Μεσσήνη, Καλαμάτα).
 5. Να συνεργαστεί η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Μεσσήνης, για να τεθεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας το 2017, έτος Μαρίας Κάλλας και να σχεδιαστεί ένα Master Plan για τις εκδηλώσεις του έτους 2017.
 6. Να συνεργαστεί η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία με το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών για την ένταξη στο πρόγραμμα του 2017 εκδηλώσεις για τη Μαρία Κάλλας.
 7. Να γίνει συνεργασία και με άλλους Πολιτιστικούς Φορείς για τη Διεθνοποίηση του θέματος «Μαρία Κάλλας».
 8. Να αρχίσει και η προετοιμασία για την Παγκόσμια Ημέρας Μουσικής στις 21 Ιουνίου 2017 με προώθηση του έργου της Μαρίας Κάλλας.
 9. Να υποστηρίξουμε την ταινία (Δραματοποιημένο Ντοκυμαντέρ) του Μπάμπη Τσόκα «Η Δική μας Μαρία», σε φεστιβάλ κινηματογράφου, για να αποκτήσει κύρος και να αξιοποιηθεί στο έτος Μαρίας Κάλλας.
 10. Να αποδεχτούμε την πρόταση του δημοσιογράφου κ. Δημήτρη Λιμπερόπουλου για να συνεργαστεί με τη Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας και να τον φιλοξενήσουμε στη Μεσσηνία.
 11. Να δημιουργήσουμε Ένωση Φίλων της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας. Οι φίλοι θα προτείνονται από τα μέλη και το Διοικητικό Συμβούλιο θα αποφασίζει.
 12. Να μετακιθέσουμε την εκδήλωση προβολής της Αρχαίας Μεσσήνης στα Γιάννενα με τον καθηγητή κ. Πέτρο Θέμελη και τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για το Νοέμβριο του 2016.
 13. Να πραγματοποιήσουμε το 4ο Αντάμωμα των Απανταχού Μεσσηνίων στο πανήγυρι της κοινότητας Σπηλιάς Τριφυλίας στις 23 Αυγούστου 2016.
 14. Να πραγματοποιήσουμε τη 2η Σύναξη-Συνάντηση των Μεσσηνίων που έχουν υπάρξει μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων, Εξελεγκτικών Επιτροπών, Ιδρυτικών και επιτίμων μελών καθώς και συνεργατών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Μπούκα Μεσσήνης περί το τέλος Ιουλίου, αρχές Αυγούστου και συντονιστής ορίζεται ο ταμίας κ. Ιωάννης Πράνταλος.

Μετά τα ανωτέρω κλείνεται το Πρακτικό και υπογράφεται ως ακολούθως.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Η ΣΥΜΠΡΟΕΔΡΟΣ       Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΝΑΔΑ

Παναγιώτης Κατσίβελας           Ελένη Αλειφέρη                    Αθανάσιος Σωτηρόπουλος

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ     Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ  ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ            Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Αθανάσιος Ψαρούλης                  Κυριάκος Παπαδημητρόπουλος         Παναγιώτης Μπαζίγος

Ο ΤΑΜΙΑΣ                             ΤΟ  ΜΕΛΟΣ

Ιωάννης Πράνταλος               Αντωνία Οικονόμου


Ετικέτες:

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *