ΠΡΑΚΤΙΚΟ 59ο

 ΠΡΑΚΤΙΚΟ 59ο

Στην Καλαμάτα σήμερα, 30 Ιουλίου 2015, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10.00, στην Αίθουσα «ΦΩΤΕΑ», στο Διοικητήριο, οδός Ψαρών, στην Καλαμάτα, προσήλθαν για συνεδρίαση, μετά τις αρχαιρεσίες της 25ης Ιουλίου 2015, που έγιναν στην COSTA NAVARINO του Δήμου Τριφυλίας, τα νεοεκλεγέντα  μέλη της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας: ο κ. Παναγιώτης Κατσίβελας, Δήμαρχος Τριφυλίας, η κυρία Ελένη Αλειφέρη, Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, ο κ. Γεώργιος  Κωνσταντόπουλος, ο κ. Αθανάσιος Σωτηρόπουλος, η κυρία Τζούλη Τσαρίδη, ο κ. Κυριάκος Παπαδημητρόπουλος ο κ. Παναγιώτης Μπαζίγος, η κυρία Αντωνία Οικονόμου και ο κ. Ιωάννης Πράνταλος, για να συγκροτηθούν σε σώμα και να αποφασίσουν για τη λειτουργία της Μ.Α. Απουσίαζαν λόγω κωλύματος οι: κ. Σταύρος Γιαννόπουλος και ο κ. Αθανάσιος Ψαρούλης που ευρίσκοντο στο εξωτερικό. Επίσης παραβρέθηκαν και τα αναπληρωματικά μέλη κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος και ο κ. Παναγιώτης Λούτος ενώ τον κωλυόμενο κ. Α. Ψαρούλη αναπλήρωσε η κυρία Μάρθα Χρυσομάλλη.

Αρχικά έγινε παράδοση της προεδρίας από την μέχρι πρότινος πρόεδρο,  Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κυρία Ελένη Αλειφέρη Καραθανάση, η οποία δήλωσε ότι: «Παραδίδει την προεδρία της Αμφικτυονίας, του μοναδικού φαινομένου λειτουργία αυτού του θεσμού στην Ελλάδα, η οποία λειτούργησε με ενότητα και επαγγελματισμό. Παραμένει ένθερμος υποστηρικτής και από τη θέση του Συμπροέδρου και αναλαμβάνει την προεδρία ένας πανάξιος συνεχιστής με τον οποίο η Αμφικτυονία θα προχωρήσει ακόμα πάρα πέρα». Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ό νέος Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Κατσίβελας, Δήμαρχος Τριφυλίας, εκπρόσωπος όλων των Δημάρχων της Μεσσηνίας  στην Αμφικτυονία ο οποίος δήλωσε: Θα προχωρήσουμε χωρίς ιδιοτέλειες και συνθετικά με σταθερότητα με πνοή και πολύ πιο ισχυροί. Το λίγο δε φτάνει, θα κυνηγήσουμε το περισσότερο με παρεμβάσεις για προστασία του Μεσσηνιακού κόσμου και της πατρίδας, με δύναμη και λάμψη για ένα μεγαλύτερο άλμα. Το καλό έχει εχθρό το καλύτερο, το οποίο θα επιδιώξουμε για να λύσουμε προβλήματα. Οι Σύλλογοι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, οι Ομοσπονδίες και αυτές μπορούν να κάνουν ότι θέλουν , η Αμφικτυονία όμως θα κάνει ότι πρέπει.

Στη συνέχεια έγινε η Συγκρότηση σε σώμα ως ακολούθως τη θέση του Προέδρου καταλαμβάνει ex officio o Δήμαρχος Τριφυλίας, εκπρόσωπος και των εξ (6) Δημάρχων Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Κατσίβελας. Τη θέση του Συμπροέδρου καταλαμβάνει η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κυρία Ελένη Αλειφέρη Καραθανάση ex officio.

Για τα άλλα αξιώματα ελήφθησαν ομόφωνα αποφάσεις:

            ΓΙΑ ΗΠΑ ΚΑΝΑΔΑ

  • Τη Θέση του Α’ Αντιπροέδρου καταλαμβάνει ο κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ που πλειοψήφησε από το         Σύλλογο «NAYARINO του SAN FRANCISCO» μέχρι τις 31 Ιουλίου 2016, ως εκπρόσωπος της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας (ΜΑ) στις ΗΠΑ-ΚΑΝΑΔΑ.
  • Ο κ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Συλλόγου «NAVARINO του CHICAGO» που συν-πλειοψήφησε συνεχίζει την Α΄ Αντιπροεδρία από την 1 Αυγούστου 2016μ μέχρι 31 Ιουλίου 2017.
  • Ο κ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Συλλόγου «ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Βορείου & Νοτίου ΑΜΕΡΙΚΗΣ» εκπροσωπεί τη (ΜΑ) στην Αμερική.

 

ΓΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

  • Τη θέση του Β΄ Αντιπροέδρου καταλαμβάνει κυρία ΤΣΑΡΙΔΗ ΤΖΟΥΛΗ που πλειοψήφησε, του Συλλόγου «PANMMESINEAN ASSOCIATION» του SYDNEY ως εκπρόσωπος της (ΜΑ) στην Ωκεανία.
  • Ο κ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ του Συλλόγου «YPAPANTIS ΤΟΥ KYRIOY της MELVOYRN», εκπροσωπεί τη (ΜΑ) στη Μελβούρνη.

 

ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΗ   

  • Τη θέση του εκπροσώπου της (ΜΑ) στην Ευρώπη καταλαμβάνει ο κ. ΨΑΡΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Μεσσηνιακού Συλλόγου της «ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑΣ».

 

ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

  • Τη θέση του Γραμματέα καταλαμβάνει ο κ. ΜΠΑΖΙΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Συλλόγου «ΜΑΝΙΑΤΩΝ».
  • Τη θέση του Ταμία καταλαμβάνει ο κ. ΠΡΑΝΤΑΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Συλλόγου «ΔΡΑΚΟΝΕΡΙΟΥ».
  • Τη Θέση του Μέλους καταλαμβάνει η κυρία ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ του Συλλόγου «ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ» με ιδιαίτερο ρόλο στους νέους.

 

Μετά από την συγκρότηση σε σώμα πάρθηκαν ομόφωνα οι ακόλουθες αποφάσεις:

……………………………………………………………………………………………………………..

  1. Ο Ταμίας κ. Ιωάννης Πράνταλος μπορεί να κρατά εις χείρας μέχρι του ποσού των 2.000 ευρώ, για αντιμετώπιση τρεχόντων εξόδων σε κοινό λογαριασμό του Προέδρου της (ΜΑ) του Ταμία της (ΜΑ) και του Γραμματέα της (ΜΑ). Επίσης εξουσιοδοτείται για την είσπραξη των ετησίων εισφορών των Δήμων Μεσσηνίας και της Αντιπεριφέρεια Μεσσηνίας.

…………………………………………………………………………………………………………………………

Για το σκοπό αυτό συντάχτηκε το παρόν Πρακτικό και υπογράφεται ως ακολούθως.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Η Συμπρόεδρος                     Ο Α’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Παναγιώτης Κατσίβελας Ελένη Αλειφέρη Καραθανάση Γεώργιος Κωνσταντόπουλος

Ο 2ος Α΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ       Η Β΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Αθανάσιος Σωτηρόπουλος     Τζούλη Τσαρίδη                      Αθανάσιος Ψαρούλης

Ο  ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ                              Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Σταύρος Γιαννόπουλος                                                  Κυριάκος Παπαδημητρόπουλος

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                    Ο ΤΑΜΙΑΣ                              ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Παναγιώτης  Μπαζίγος          Ιωάννης Πράνταλος               Αντωνία Οικονόμου

 


Ετικέτες:

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *