ΠΡΑΚΤΙΚΟ 58ο

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 58ο

Στην Καλαμάτα σήμερα, 22 Ιουλίου 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:00, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και συγκεκριμένα στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, στο Διοικητήριο,  οδός Ψαρών 31, στην Καλαμάτα, προσήλθαν για συνεδρίαση υπό την προεδρία της Προέδρου, Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, κυρίας Ελένη Αλειφέρη-Καραθανάση, ο Συμπρόεδρος κ. Παναγιώτης Κατσίβελας, ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Κυριάκος Παπαδημητρόπουλος από τη Μελβούρνη, ο εκπρόσωπος των Μεσσηνίων της Ευρώπης κ. Αθανάσιος Ψαρούλης από τη Στοκχόλμη, ο Γραμματέας κ. Παν. Μπαζίγος, ο Ταμίας κ. Ιωάννης Πράνταλος, ο κ. Βαγγέλης Σπυρόπουλος από τη Βοστώνη. Στη συνεδρίασε παραβρέθηκε και η κα κυρία Δώρα Γιαννίτση, Διευθύντρια του ΚΕΠ Μόσχας ως παρατηρητές.

Κατά τη συνεδρίαση  συζητήθηκαν και ελήφθησαν ομόφωνα οι κάτωθι αποφάσεις:

  1. Εγκρίθηκε ο Οικονομικός Απολογισμός περιόδου 2013- 2015 του Ταμία κ. Ιωάννη Πράνταλου.
  2. Αναφέρθηκαν τα Πεπραγμένα περιόδου από το Γραμματέα Κ. Μπαζίγο.
  3. Το τρίτο (3ο) Αντάμωμα προγραμματίστηκε να γίνει στις 26 Ιουλίου στο Κλήμα του Δήμου Μεσσήνης, αλλά λόγω της κρίσης αυτό ακυρώθηκε. Λόγω αυτής της κατάστασης, το αντάμωμα θα πραγματοποιηθεί με άλλη μορφή στην Πανσέληνο της 29ης Αυγούστου 2015, σε συνεργασία με το Δήμο Μεσσήνης, την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και τη Μεσσηνιακή Αμφικτυονία υπό την αιγίδα της Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών με περιεχόμενο φιλοσοφικό και μουσικό.
  4. Έναρξη χαιρετισμών από Συμπρόεδρο, Σεβασμιότατος, Απόδημους και Πρόεδρο.
  5. Έγινε κατανομή εργασιών σε όλα τα μέλη κατά τη διεξαγωγή του Συνεδρίου.
  6. Εγκρίθηκε η μίσθωση δυο λεωφορείων για το συνεδρίο.
  7. Εγκρίθηκε η είσοδος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας στην Αμφικτυονία, δεδομένου ότι την τελευταία περίοδο υπήρξε μεγάλη συνεργασία και κρίθηκε απαραίτητη η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας ως θεσμικού μέλους.
  8. Εγκρίθηκε η εισδοχή στην Μ.Α. των ακόλουθων νέων συλλόγων: α) Ένωση Φίλων «Μαρία Κάλλας», β) Σύνδεσμος Μεσσηνίων Ηνωμένου Βασιλείου, γ).  Φιλοπρόοδος Φιλιατρών, δ). Πολιτιστικός Κλήματος, ε) Μεσσηνίων Βριλησσίων «Η ΕΛΑΙΑ», στ). Σύνδεσμος Επαγγελματιών Νέων Μεσσηνίων Βορείου και Νοτίου Αμερικής, ζ). Πελοποννησίων Μακεδονίας «Ο Κολοκοτρώνης», η)Αδελφότης των Απανταχού Καλλιρροϊτών Μεσσηνίας «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ», θ) Γονέων τριών Τέκνων Μεσσηνίας, ι)  Φιλοπρόοδων Μαδένης.Ια) Αίπειας Μεσσηνίας.
  9. Εγκρίνεται η χορηγία 5.000 ευρώ στην κυρία Ξένη Αραπογιάννη, αρχαιολόγο,για το ανασκαφικό της έργο στο Θέατρο της Αρχαίας Θουρίας.

Μη υπάρχοντος άλλου θέματος κλείνεται το παρόν και υπογράφεται

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΣΥΜΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο Β ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

Ελένη Αλειφέρη-Καραθανάση  Παναγιώτης Κατσίβελας        Κυριάκος Παπαδημητρόπουλος

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                              Ο ΤΑΜΙΑΣ

 

Αθανάσιος Ψαρούλης                   Παναγιώτης  Μπαζίγος                 Ιωάννης Πράνταλος

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΝΑΔΑ

 

Βαγγέλης Σπυρόπουλος

 


Ετικέτες:

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *