ΠΡΑΚΤΙΚΟ 57ο

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 57ο

Στην Καλαμάτα σήμερα, 28 Μαΐου 2015, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:30, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και ειδικότερα στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, στο Διοικητήριο,  οδός Ψαρών 31, στην Καλαμάτα, προσήλθαν για συνεδρίαση υπό την προεδρία της Προέδρου, Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, κυρίας Ελένη Αλειφέρη-Καραθανάση, ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Κυριάκος Παπαδημητρόπουλος από τη Μελβούρνη, ο εκπρόσωπος των Μεσσηνίων της Ευρώπης κ. Αθανάσιος Ψαρούλης από τη Στοκχόλμη, ο Γραμματέας κ. Παν. Μπαζίγος και ο Ταμίας κ. Ιωαν. Πράνταλος, ο κ. Παναγιώτης Κατσίβελας, Δήμαρχος τριφυλίας. Στη συνεδρίασε παραβρέθηκε και η κα Μάρθα Χρυσομάλλη εκπρόσωπος των Μεσσηνίων της Μεγάλης Βρετανίας  ως παρατηρητής.

Κατά τη συνεδρίαση  συζητήθηκαν και ελήφθησαν ομόφωνα οι κάτωθι αποφάσεις

  1. Επιλέχτηκε ως τιμώμενο πρόσωπο για το συνέδριο της 25ης Ιουλίου 2015 στο COSTANAVARINO, ο προταθείς από τον κ. Αθανάσιο Ψαρούλη κ. «Λεωνίδας Κωνσταντόπουλος», μεγάλος μεσσήνιος επιχειρηματίας και εξαγωγέας σε αγροτικά προϊόντα.
  2. Για τον καθορισμότων δύο ομιλητών στο συνέδριο, συντάχθηκε με σειρά προτεραιότητας από αυτούς που προτάθηκαν οι: 1. Ο κ. Παναγιώτης Γεννηματάς, π. Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων που προτάθηκε από τον κ. Παναγιώτη Μπαζίγο. 2. Ο κ. Παναγόπουλος Ηλίας, Μηχανικός συστημάτων Ασφαλείας που προτάθηκε από την κυρία Μάρθα Χρυσομάλλη. 3. Ο κ. Παναγιώτης Δημόπουλος, Εισαγγελέας Αρείου Πάγου που προτάθηκε από τον κ Αθανάσιο Ψαρούλη. 4. Η καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κα Πένα που προτάθηκε από την κ. Μαρία Λιακάκη. 5. Ο κ. Τσίγγανος Κανάρης, καθηγητής Αστροφυσικής και πρόεδρος του Ευγενιδίου ιδρύματος και 6. Ο κ Δρούτσας Δημήτριος Πρώην Υπουργός Εξωτερικών που προτάθηκε από την κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλο.Εξουσιοδοτήθηκε ο Γραμματέας να αρχίσει διερευνητικές συνεννοήσεις από τη σειρά όπως διαμορφώθηκε.
  3. Έγινε αποδεκτή η πρόταση του κ. Παπαδόπουλου να τιμηθεί λεκτικά Ανώνυμος Απόδημος των ΗΠΑ που χορήγησε 100.000 δολάρια για την έρευνα στη δημιουργία του μικροδορυφόρου Λ του εργαστηρίου του καθηγητή κ. Περικλή Παπαδόπουλου.Έτσι ζητήθηκε να μας σταλεί ένα βίντεο από τον κ. Περικλή Παπαδόπουλο αναφερόμενο στο περιστατικό αυτό.
  4. Οι προτάσεις για το 3ο Αντάμωμα των Μεσσηνίων, ιεραρχήθηκαν τα πανηγύρια των χωριών: 1. Κλήμα, με την αίρεση να γίνει την Κυριακή 26 Ιουλίου. 2. Διαβολιτσίου. 3. Τρίκορφου και 4. Βασιλιτσίου και να αρχίσουν οι διερευνήσεις.
  5. Εγκρίθηκε, μετά την αδυναμία της κας Αριάννας Hunffigton Στασινοπούλου να συμμετέχει με ομιλία της στο συνέδριο, η κυρία Μάρθα Χρυσομάλλη να συνεργαστεί με τον Γραμματέα για να δημιουργήσουμε σχέση γνωριμίας με τη παγκοσμίως γνωστή κυρία Αριάννα (HUNFFIGTON POST).
  6. ΑνακηρύχτηκεΣυμπρόεδρος ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Παναγιώτης Κατσίβελας.
  7. Εγκρίθηκε η φιλοξενία του κ. Μπάμπη Τσόκα από 25 έως 30 Μαΐου στην Καλαμάτα για τα γυρίσματα της ταινίας για τη «Δική μας Μαρία Κάλλας».

Για το σκοπό αυτό συντάχτηκε το παρόν Πρακτικό και υπογράφεται ως ακολούθως.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ                           Ο Β ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

Ελένη Αλειφέρη-Καραθανάση  Αθανάσιος Ψαρούλης   Κυριάκος Παπαδημητρόπουλος

 

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                              Ο ΤΑΜΙΑΣ                                           Ο Συμπρόεδρος

 

Παναγιώτης  Μπαζίγος                 Ιωάννης Πράνταλος              Παναγιώτης Κατσιβελας


από

Ετικέτες:

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *