ΠΡΑΚΤΙΚΟ 56ο

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 56ο

Στην Καλαμάτα σήμερα, 28 Ιανουαρίου 2015, ημέρα Πέμπτη και ώρα 20:00, στα γραφεία της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας, οδός Βύρωνος 67, στην Καλαμάτα, προσήλθαν για συνεδρίαση υπό την προεδρία της Προέδρου, Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, κυρίας Ελένη Αλειφέρη-Καραθανάση, ο εκπρόσωπος των Μεσσηνίων των ΗΠΑ και Καναδά από τη Βοστώνη κ. Γεώργιος Δημόπουλος, ο εκπρόσωπος των Μεσσηνίων της Ευρώπης από τη Στοκχόλμη κ. Αθανάσιος Ψαρούλης, ο Γραμματέας κ. Παναγιώτης Μπαζίγος, ο Ταμίας κ. Ιωάννης Πράνταλος και η αναπληρωτής Γραμματέας κα Μαρία Λιακάκη διαδικτυακά μέσω SKYPE. Κατά τη συνεδρίαση παραβρέθηκε και η κυρία Μάρθα Χρυσομάλλη, εκπρόσωπος των Μεσσηνίων του Ηνωμένου Βασιλείου. Κατά τη συνεδρίαση  συζητήθηκαν και ελήφθησαν ομόφωνα οι κάτωθι αποφάσεις:

  1. Εγκρίνεται η οικονομική ενίσχυση του Γραφείου Υποψηφιότητας του Δήμου Καλαμάτας για τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης με το ποσό των 500 ευρώ.
  2. Εγκρίνεται η προβολή της ταινίας του Μπάμπη Τσόκα για τον καθηγητή κ. Πέτρο Θέμελη στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με το Σύλλογο Μεσσηνίων της Μακεδονίας Θράκης «Ο Καπετάν Κρόμπας» ή άλλο φορέα. Η Αμφικτυονία μπορεί να συμβάλει μέχρι του ποσού των 500 ευρώ.
  3. Να ενημερωθεί η Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ Καναδά για τις προτάσεις της τροποποίησης του Καταστατικού με σκοπό την είσοδό τους στην Αμφικτυονία ότι «μπορούμε να εισηγηθούμε στη Γενική Συνέλευση α) Οι εκ των ΗΠΑ- Καναδά ομογενείς να εκλέγουν τους εκπροσώπους τους στις αρχαιρεσίες της Αμφικτυονίας και μόνο αυτοί, β) οι κκ. Ι. Πράνταλος και Π. Μπαζίγος θα εισηγηθούν «ο γραμματέας και ο ταμίας να μην έχουν διάρκεια πέραν των δύο θητειών» και γ) τις δε άλλες προτάσεις της ΠΟΑΚ να της εισηγηθούν οι ίδιοι στη Γενική Συνέλευση.
  4. Ο κ. Ψαρούλης πρότεινε και έγινε αποδεκτό να δώσουμε στο σκηνοθέτη κ Μπάμπη Τσόκα ένα ποσό εκ 2000 Ευρώ από το συνολικό ποσό των 8000 ευρώ που έχουμε αποφασίσει να χορηγήσουμε για την ταινία που «Η δική μας Μαρία Κάλλας» προκειμένου να καλύψει ταξίδια για γυρίσματα στη Νέα Υόρκη και Θεσσαλονίκη.
  5. Εξουσιοδοτούμε τον Ταμία της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας κύριο Ιωάννη Πράνταλο να προβεί στην ανάληψη από την ΕΤΕ του ποσού των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ, για να πληρώσει τις υποχρεώσεις της τρέχουσας περιόδου.
  6. Στη συνέχεια ο κ. Ψαρούλης εισηγήθηκε να συμμετέχει η Αμφικτυονία στη γευσιγνωσία των 2.500 Μαγείρων που θα προβάλουν την ελληνική διατροφή το 2016 στην Αθήνα με μεσσηνιακές πρώτες ύλες και να μεταφέρουμε στη συνέχεια μέρος της εκδήλωσης αυτής και στη Μεσσηνία. Η πρόταση έγινε αποδεκτή.
  7. Για το συνέδριο του καλοκαιριού του 2015, το οποίο προγραμματίζεται για το Σάββατο 25 Ιουλίου στο COSTANAVARINO, προτάθηκαν ως ομιλητής, από την κυρία Μάρθα Χρυσομάλλη, ο κ. Ηλίας Παναγόπουλος, υψηλόβαθμο στέλεχος της αεροπορίας, εκπαιδευτής, καθηγητής τεχνολογιών και ασφάλειας, από τον κ. Ψαρούλη πρότεινε η κα Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, Δημοσιογράφος, και η κα ΑριάναΧάνφικτον Στασινοπούλου και να τιμηθεί ο κ. Λεωνίδας Κωνσταντόπουλος πρωτοπόρος έμπορος από το Κλήμα Μεσσηνίας.

 

  1. Τέλος προτάθηκε τους διακεκριμένους συλλόγους της Καλαμάτας όπως Λύκειο Ελληνίδων, Μορφωτικός Σύλλογος, Σύνδεσμος Φίλων Μαρία Κάλλα, Σύλλογος Αποφοίτων Μουσικού Σχολείου Η Μαρία Κάλλας, Αρμονία, Μορφωτικός, να ενταχθούν στη Μεσσηνιακή Αμφικτυονία.

 

Για το σκοπό αυτό συντάχτηκε το παρόν Πρακτικό και υπογράφεται ως ακολούθως.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ           Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΗΠΑ- ΚΑΝΑΔΑ

 

Ελένη Αλειφέρη- Καραθανάση         Αθανάσιος Ψαρούλης                   Γεώργιος Δημόπουλος

 

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                       Ο ΤΑΜΙΑΣ                                                ΤΟ ΜΕΛΟΣ

 

Παναγιώτης  Μπαζίγος                         Ιωάννης Πράνταλος                        Μαρία Λιακάκη


από

Ετικέτες:

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *