ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΤΑΝ Η ΘΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΤΑΝ Η ΘΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ

Με την παρουσία Μεσσηνίων από τις πέντε ηπείρους πραγματοποιήθηκε η 6η Θερινή Συνάντηση των απανταχού Μεσσηνίων, την Κυριακή 22 Ιουλίου 2018, στο θαυμάσιο υπαίθριο χώρο  του GMP Bouka’s Golden Sun στον Άγιο Κωνσταντίνο Μπούκας Μεσσήνης, όπου  η Διεύθυνση προσέφερε άριστες υπηρεσίες.

Το ενδιαφέρον είναι ότι φέτος συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Σύδνευ με την πρόεδρο κ. Τζούλη Τσαρίδη, την  Αδελαϊδα με τον πρόεδρο κ. Παρασκευά Σωτηρόπουλο, το Σαν φραντζίσκο με τον πρόεδρο κ. Γεώργιο Κωνσταντόπουλο, τη Μελβούρνη, τη Νέα Υόρκη, το Μόντρεάλ με τον εκπρόσωπο κ. Δημ. Καραμπάτσο,  τη Στοκχόλμη με τον εκπρόσωπο κ. Αθανάσιο Ψαρούλη, τη  Μόσχα με τη Διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Πολιτισμού κ. Δώρα Γιαννίτση,  το  Νέο Ηράκλειο με τον πρόεδρο κ. Δημ. Λυμπερόπουλο, το Μελιγαλά με την πρόεδρο κ. Βούλα Σταυροπούλου, την Αραπόλακκα με τον πρόεδρο κ. Κώστα Γαλάνη,  ενώ  το Σικάγο εκπροσωπήθηκε από τον κ. Τάκη Οικονομόπουλο, η Βοστόνη από τον κ. Βαγγέλη Σπυρόπουλο, το Περιστέρι από το Νέστορας της Αμφικτυονίας κ. Ιωάννη Πράνταλο, η Παμμεσσηνιακή Αττικής από τον κ. Παρασκευόπουλο , η  Αγία Παρασκευή από το ζεύγος Βασίλη Οικονόμου, τα Βριλήσσια  από τον κ. Παναγιώτη Μαχαίρα,  η Μακεδονία Θράκη από τον κ.Ηλία Κοντοζαμάνη, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας από τους κ. Παύλο Γκρέκη και το ζεύγος Καπερώνη και η Αφρική από το ζεύγος κ. Δημήτρη και κ. Ελένη  Μανιατάκη πρόεδρου του Ελληνοαφρικανικού Επιμελητηρίου.

Ο Πανοσιολογιότατος Πρωτοσύγκελος π. Φίλιππος ευλόγησε την τράπεζα και μετέφερε τις ποιμαντορικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη  Μεσσηνίας κκ Χρυσοστόμου. Η Πρόεδρος της Αμφικτυονίας, Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Ελένη Αλειφέρη, καλωσόρισε τους καλεσμένους και αναφέρθηκεστο  Παγκόσμιο Συνέδριο Νέων Επιστημόνων που θα πραγματοποιήσει η Αμφικτυονία τον Ιούλιο του 2019. Ο Συμπρόεδρος της Αμφικτυονίας κ. Δημήτριος Καφαντάρης , Δήμαρχος Πύλου Νέστορος και εκπρόσωπος στην Αμφικτυονία και των υπολοίπων Δημάρχων  της Μεσσηνίας, χαιρέτησε και αναφέρθηκε  στην ανάγκη να αποκτήσουν δικαίωμα  ψήφου οι  ομογενών και της στήριξης αυτού του δικαιώματος. Για το ίδιο θέμα  ο ε. Πρέσβυς κ. Χρήστος Παναγόπουλος  ανέφερε ότι οι Έλληνες Ομογενείς είναι οι μοναδικοί στις ανεπτυγμένες χώρες που δεν  έχουν το δικαίωμα αυτό και εργάζεται ο ίδιος ώστε να το αποκτήσουν..

Στη Συνάντηση παραβρέθηκαν μεταξύ των καλεσμένων και πολλές άλλες εξέχουσες προσωπικότητες όπως ο καθηγητής κ. Πέτρος Θέμελης, η Αρχαιολόγος Δρ. Ξένη Αραπογιάννη, το ζεύγος των καθηγητών καλών τεχνών Τάκη Κατσουλίδη, ο Πρόεδρος του συνδυασμού Σύγχρονή πόλη κ. Μανώλης Μάκαρης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας κ. Παναγ.Αλούπης, οι πρώην   Δήμαρχοι Περιστερίου κ. Θεόδ. Δημητρακόπουλος, Μεσσήνης κ. Χρ. Χριστόπουλος, Ανδρούσας  κ. Μένης Παπαδόπουλος, ο καθηγητής ιατρός κ. Κανάρης Παναγόπουλος, ο Ιατροδικαστής του ΑΠΘ κ Δημήτριος Ψαρούλης, οι ιατροί κ. Δημ. Δρακόπουλος και κ. Παναγιώτης Μίντζιας, η κ. Κέλλυ Μακροπούλου Δ/ντρια φροντιστηρίου ξένων γλωσσών κ.α.


Δημοσιεύτηκε

σε

από

Ετικέτες:

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *